Adevăratul președinte al României!

Diferențele culturale fiind atât de mari, nu ar trebui să ne mire că un american, fie el și ambasadorul SUA la București, se exprimă dincolo de limitele legale în plină misiune diplomatică. În fond, prin trădarea liderilor, România a devenit un uriaș mall, din care străinii au cumpărat sau luat gratis absolut tot ce au vrut: de la minore, la industrie! Când nu le-a mai ajuns, au luat politicul, justiția și serviciile, astfel preluând controlul țării.
Cine se amăgește că România este condusă de democrația votului, este sărac la minte. Înțelegeți în ce spectacol grotesc acceptă să joace actorii din Parlamentul României și de la Palatul Cotroceni?

Plecarea de la București a ambasadorului Hans Klemm a fost așteptată cu atâta speranță încât sosirea lui Adrian Zuckerman era asimilată de naivi cu „a doua venire”. Dar, americanul cu rămășițe românești, născut și crescut în ritmul preluărilor ostile a țărilor slabe se manifestă consecvent, se exprimă fără sincope. Creierul americanului funcționează în limitele înguste ale propriilor drepturi, chiar dacă acestea nu sunt altceva decât forme ale abuzului, hegemoniei, ale încălcării drepturilor celorlalți. Pentru că ce este drept și valabil pentru american, este nedrept și interzis celorlalți … mai ales celor slabi și fricoși!

Aceasta este, pe scurt, încadrarea discursului ținut, joi, de Ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la Forumul CEO al Camerei Americane de Comerţ din România, un discurs despre preluarea ostilă a deciziei politice, economiei, populației. Să nu ne mai ascundem după formule elegante, fals diplomatice: grație trădării liderilor, România a ajuns de vânzare cu tot cu români! Ce nu s-a vândut până acum și ce trebuie înstrăinat de urgență, ne spune adevăratul președinte al României, americanul Zuckerman, cel neales de români, dar profund marcat, printre altele, și de obsesia chineză: resurse naturale, petrolul, gazele, pădurile!

Mai mult, înstrăinarea și afacerile trebuie făcute cu cine trebuie, nicidecum că „companii deținute sau controlate de străini care nu pot fi trase la răspundere sau nu sunt transparente” … singura nominalizată fiind compania chineză Huawei, inclusă la categoria „companii străine distructive”. Asta pentru că, spune americanul dominat de obesia de a nu avea niciun concurent pe măsură: „Huawei este un pericol pentru securitatea națională a fiecărei țări care folosește dispozitive electronice. Toate informațiile colectate devin cu uşurinţă disponibile și sunt transmise guvernului comunist chinez.”

Dar, oare, ce țară a fost acuzată că a dezvoltat Big Brother și a ajuns să fie dovedit că și-a spionat inclusiv partenerii europeni: Germania, Franța, Marea Britanie etc.? Răspunul corect este SUA!

Dovada că președintele de facto al României este Ambasadorul Zuckerman este oferită de paragraful în care trimisul de la Washington spune că:

„Preşedintele Trump, poporul american, împreună cu mine şi cu toţi membrii ambasadei, ne-am angajat să lucrăm cu preşedintele Iohannis, cu guvernul României şi cu dumneavoastră, să facem din acest an Anul Renaşterii României.”

Dacă nu ar fi de plâns în hohote, ar trebui să râdem până ne ia salvarea! Însă râsul îngheață mai abrupt ca în Siberia, când observi că trimisul cere României „adoptarea unor legi şi reguli de bun simţ pentru afaceri” pentru că „privatizarea este necesară”, iar „Statele Unite s-au angajat să ajute România să scape de flagelul corupției și de durerosul trafic de persoane” … din nou îți vine să râzi, dacă te-ar lăsa lacrimile de durere și urmă care îți îneacă respirația!

Însă, Ambasadorul sub acoperire electorală, avea discursul făcut în parte în SUA, în parte la Cotroceni-PNL. Altfel, cum să accepți ca un ambasador să se implice în viața politică a unei țări și să își permită să declare, fără să fie expulzat că: „M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019”?

Ipocrizia și înșelătoria promovate de Ambasadorul Zuckerman sunt lipsite de orice … când ajunge să declare că „poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american”!

Un prieten care se implică în lovituri de stat, în impunerea de guverne aservite, în acoperirea diplomatică a celor care produc infracțiuni și crime, în colportarea de minciuni și false valori!

În mod cert, nu aceasta este mare prieten american pe care bunicii noștri l-au așteptat ca să-i scape de comunismul care prin comparație pare corect prin încadrarea ideologică, în timp ce SUA promovează dictatura și hegemonia ambalată în discursuri atât de proaste despre democrație, libertate, adevăr!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Adevăratul președinte al României!

  1. Luiza Bratu spune:

    Cu profund regret fara de situatia reala in care suntem ca romani in Romania si perspectivele cu guvernator strain si odios presedinte si servicii antiromani aservite, politicieni marionete si „elite” fara ratiune si simt civic ..pupand strain e bun si altul stie mai bine .. distrugand in jur roman , romanesc, autentic, identitar , normalitate , drepturile omului chiar si cetateanului, ce inca avem iluzia ca avem Constitutie ( nu da nici un pipi din blegul si sterpul organ incompetentul si irationalul pressedinte pus de sts ..IT-isti) , in iluzia ca lor le este bine (parlamentari , magistrati lipsiti de orice raspundere fata de conationali , santajabili, marionete) … dar familiile lor deja sunt victime la toti (dependenti de droguri , vicii, santajabili ), analiza dvs. este corecta . Si totusi ..

  2. Arania spune:

    Vulturii dau târcoale leșului, terenul este asanat, liber la orice pentru yankeii antrenați să distrugă orice urma de pace și progres. Plăvanii de la București ne-au vândut și acum ne mănâncă coliva și asta cu acceptul plebei dirijate mental cu televizorul.

  3. Bloju Germinia spune:

    Excelent !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.