LECȚIA INGRID MOCANU! (II)

Și a venit motivarea Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „ANRP 4”, dosar în care procurorii Direcției Naționale Kovesi Anticorupție (DNkA) au târât în pușcărie oameni nevinovați. Da, sunt subiectiv! Pentru că am avut onoarea să o cunosc pe Ingrid Mocanu, un om atât de normal și de bine pregătit încât ar trebui păstrat sub pază permanentă, întrucât devine o raritate: DEMNITATE, ONOARE, DETERMINARE și CURAJ dus la extrem, în fața unui sistem judiciar și regim politic criminal!

Ingrid Mocanu este unul dintre cei puțini care, odată ieșită din pușcăriile dictaturii de tip nou, a continuat lupta împotriva abuzurilor. Pentru sine și pentru cei care încă mai cred în DREPTATE și ADEVĂR! Este unul dintre cei care a făcut o temă de viață și de moarte din a demonstra nu că este NEVINOVATĂ, ceea ce era ușor de înțeles pentru orice om cu bun simț și capacitate de lectură, ci că Justiția din România și România sunt bolnave!

LECŢIA INGRID MOCANU: „Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă!”

În 2017, când am aflat de cazul Ingrid Mocanu am reacționat pentru că vedeam un alt om lovit pentru că a îndrăznit să stea drept în fața unui sistem opresiv, promovat, protejat și plantat în România de „partenerii” americani și europeni. Sistemul își servește stăpânii și îi lovește (uneori îi omoară prin gravă complicitate) pe cei care nu înțeleg noua ordine!

Când ADEVĂRUL se înrădăcinează în educație, inteligență și credință, nu ai pentru ce să te temi. Acesta este cazul Ingrid Mocanu. Cu astfel de oameni poți construi o țară!

Realitatea ne arată că România și Europa își aleg modelele din rândul semidocților. Priviți performanțele valoroșilor Kovesi&DNkA, majoritatea fie restanțieri în facultățile de Drept, fie cu studii de drept făcute la universități private unde tot ce conta era achitarea taxelor de „școlarizare”. Și chiar și acolo, mulți dintre cei care asigură festivalul cătușelor au fost mediocri! Iar aceeași mizerabilă realitate ne arată că din rândul mediocrilor au fost selectați majoritatea celor care conduc și dărâmă România, de la Justiție, la Politică!

M-am bucurat să aflu decizia ÎCCJ și nu pentru că nu a mai fost nevoie să țin promisiunea făcută între patru ochi puternicei Ingrid Mocanu, potrivit căreia veneam pe jos din China dacă urma să fie trimisă la pușcărie cu condamnare definitivă. Ci pentru că s-au mai găsit judecători care să dorească să își facă datoria citind probele puse la dosar, nu doar plicurile primite la secret!

Ce nu-i vor da NICIODATĂ judecătorii din România și UE luptătoarei Ingrid Mocanu sunt anii și cariera pierdute, cu atât mai puțin perioada în care a fost ținută departe de familie, fiind aruncată NEVINOVATĂ în pușcărie! O faptă pentru care clasa politică formată din mediocrii nu se sinchisește!

În martie 2017, când a ieșit public să vorbească despre drama personală, Ingrid Mocanu spunea:

Înlocuirea doamnei Kovesi din funcţie, de care se tot vorbeşte, nu este singura soluţie. Şi în orice caz nu este o soluţie substanţială a sistemului. Noi trebuie să ne aşezăm pe baze democratice profunde. Până nu facem lucrul acesta, ieşim foarte greu din situaţia în care am ajuns. (…) – Ingrid Mocanu, 30 Martie 2017

La aproape trei ani, suntem nu doar în situația de a constata că România nu doar că nu se așează pe baze democratice, ci și că ieșirea din situația aberantă debutată sub Băsescu, devine tot mai greu de găsit sub mandatul lui Iohannis, președintele care beneficiază, alături de soție, de larga generozitate a procurorilor mediocrii profesional, însă căcăcioși în lupta cu adevărata și marea corupție!

CRĂCIUN cu Mustață (†), Sava (†), Cociorvan (†), Rarinca, Mocanu, Bîrsan, Bălan, Gutău, Rușanu, Greblă, Dragomir, Vicol, Bica, Baumann, Manolachi, Dragnea, Năstase …

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.