Iresponsabilitatea psihiatrică a premiatului european!

Nu mă miră faptul că transformă România în spațiu de joacă, la fel cum a făcut din Sibiu. Ci faptul că  politicienii adunați din toată țară sunt chiar mai proști și mai fricoși decât erau cei din Sibiu, care aveau un șef de partid la București, cu care Iohannis negocia viceprimari, contracandidați la Primărie, feliile din slănina tot mai groasă a bugetului local! Asta mă miră!

La București, deja este demonstrat, „puternicii” șefii de partid care scuipă în cap liderii organizațiilor județene, au la rândul lor „șefi invizibili” care le ordonă să fie lași, trădători, impostori!

Vorbesc despre căcăcioșii* (licență Adrian Papahagi) din PSD, din ALDE (ce a mai rămas din el) și din USR, unde libertatea de exprimare se manifestă exclusiv în grade și funcții. Despre PNL nu am nimic de spus câtă vreme își ia lumină de la un hoț de case dovedit, un plagiator, un incapabil să revină în realitatea și la problemele cu care se confruntă ROMÂNIA REALĂ.

Iresponsabilitatea psihiatrică a președintelui premiat la nivel european se poate explica în câteva idei.

Iohannis știa că premierul desemnat Florin Cîțu își va depune mandatul. La fel știa și președintele PNL, Ludovic Orban.
Însă, în imbecilitatea lor, cei trei au lăsat să se adune Parlamentul (588 de parlamentari, presupunând că au venit toți), peste 1.000 de consilieri, sute de oameni de ordine, administratori, șoferi, plus zeci de ziariști … cu toți adunați pentru NIMIC!

Asta în vremea în care guvernanții, pentru că România nu mai are Guvern, se dau de ceasul morții ca să convingă că avem epidemie. Aceiași care guvernează în frunte cu președintele iresponsabili și adună grămadă la un loc mii de oameni pentru …. NIMIC!

Ar trebui să ne așteptăm la o explozie de cazuri COVID-19 în Parlamentul României? Sau tocmai această inconștientă demonstrație despre NIMIC, ar trebui să ne arate că cine umblă cu epidemia în gură prin România este un netrebnic neverificat psihiatric?

În tot acest timp, președintele României ne anunță că, de săptămâna viitoare, va lupta împotriva noului coronavirus! Acum, deși are un „Guvern care funcționează cu toată hotărârea”, nu are „la dispoziție toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun”.

„Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un Guvern care funcționează, Guvernul Orban, care a dovedit că acționează cu toată hotărârea și responsabilitatea și ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic.” (…)

„Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un Guvern cu puteri depline, un guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziție toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun.”Klaus Iohannis, 12.03.2020

Întrebare: Avem sau nu avem un Guvern care are la dispoziție toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun?

Fie și numai aceste fraze ar trebui să îl ducă la suspendare și demitere pe Iohannis, dar … cine să facă? Partidele politice care sunt conduse de șefi care au la rândul lor șefi care le ordonă să fie lași, trădători, impostori?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.