COVID-19 | China a trimis ajutoare în Spania

Un avion cargo chinez a ajuns marți seara la Zaragoza, în Spania, aducând primul transport de ajutoare medicale din partea Chinei, ca răspuns la dialogul purtat zilele trecute de premierul Pedro Sanchez cu liderii de la Beijing.

Primul transport include 500.000 de măști medicale donate de Fundația Jack Ma și Fundația Alibaba, la care se adaugă 15.123 măști de față, 5.544 de perechi de mănuși și 1.254 de sticle de alcool și geluri dezinfectante, suportate din donațiile comunității chineze din Zaragoza.

În cadrul dialogului telefonic purtat marți, președintele Xi Jinping a transmis premierului spaniol, Pedro Sanchez, că autoritățile chineze sunt gata să susțină a patra națiune din lume afectată puternic de pandemia cu noul coronavirus. China va face tot posibilul pentru a oferi sprijin și asistență pentru a ajuta Spania să combată focar COVID-19, înțelegând bine situația critică cu care se confruntă Spania.

China oferă ajutor Serbiei în lupta împotriva COVID-19

Pe de altă parte, Xi Jinping a solicitat un efort comun al comunității internaționale, pentru a transforma criza într-o oportunitate, pentru a acționa deschis și în deplină cooperare, pentru a rezista impactului pandemiei și pentru a menține sănătatea și securitatea internațională.

CHINA | Al doilea avion cu ajutoare a plecat spre Italia

Numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus în Spania a depășit, marți, pragul de 10.000, numărul deceselor ajungând la 491. La data de 14 Martie, guvernul spaniol a declarat starea de urgență pentru o perioadă de 15 zile.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.