China oferă ajutor Serbiei în lupta împotriva COVID-19

China a anunțat, astăzi, că va ajuta Serbia cu suport material medical și va trimite de urgență specialiști la Belgrad pentru a sprijini eforturile de prevenire și tratare a persoanelor afectate de epidemia cu noul coronavirus COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, a declarat că Serbia și China sunt parteneri strategici și buni prieteni, situație în care sprijinul în situațiile dificile este o temă principală a relațiilor bilaterale.
Mai mult, oficialul a mulțumit pentru mâna de ajutor întinsă de guvernul sârb și de poporul sârb în momentele critice prin care a trecut China în lupta împotriva epidemiei, motiv în plus pentru a „lupta fermă împreună cu împotriva COVID-19”.

Geng Shuang a mai arătat că autoritățile din China sunt dispusă să continue să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a câștiga războiul de prevenire și control al epidemiei, pentru a proteja în comun securitatea sănătății publice regionale și globale.

În condițiile în care primul lot de ajutoare medicale din China au ajuns deja la Belgrad, președintele Aleksandar Vucic a catalogat solidaritatea europeană drept „un basm”, lăudând în schimb China, singura țară care a acordat ajutor.

Primul transport de ajutoare medicale trimis de China a ajuns în Serbia cu un avion special trimis de autoritățile de la Belgrad, și include 1.000 de kituri de testare rapidă, care pot oferi rezultate în termen de trei ore.

Aleksandar Vucic a declarat, duminică, starea de urgență la nivel național în Serbia, pentru a combate răspândirea noului coronavirus. Măsurile din starea de urgență vor include închiderea școlilor și grădinițelor, în timp ce spitalele vor fi asigurate de armată.

Străinii nu vor avea voie să intre în Serbia, iar toți sârbi reveniți în țară vor intra în carantină timp de cel puțin 14 zile, iar cei care sunt testați pozitiv cu COVID-19 pentru o perioadă de 28 de zile.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China oferă ajutor Serbiei în lupta împotriva COVID-19

  1. doina spune:

    respect pentru China

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.