China a finalizat cercetările pentru un medicament antiviral în tratarea COVID-19

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat o eficacitate clinică bună împotriva noii boli coronavirus (COVID-19), transmite Xinhua. 

Favipiravir, medicamentul pentru gripă, care a fost aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a arătat reacții adverse evidente în studiul clinic, a declarat Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologie din China, din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiei.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de tratament medical și ar trebui inclus în planul de diagnostic și tratament pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a mai declarat Zhang Xinmin.
Medicamentul împotriva noului coronavirus, Favipiravir, este dezvoltat de compania farmaceutică Zhejiang Hisun.

Potrivit China Daily, experimentele comparative au arătat că pacienții tratați cu Favipiravir s-au recuperat mai repede, iar starea pulmonară a fost mai bine îmbunătățite decât în grupul de control.

În aceste condiții, o serie de companii farmaceutice au obținut deja aprobarea pentru producția medicamentului din Partea Administrației de Stat a Alimentelor și Medicamentelor, pentru producția în masă, astfel încât furnizarea de Favipiravir va fi garantată și va fi inclusă în planul de tratament cât mai curând posibil.

Zhang Ximin a mai declarat că echipa de cercetare va promova aplicarea rezultatelor cercetărilor în Wuhan, dar și a nivel internațional ca răspuns la situația actualei pandemiei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.