China anunță progrese în dezvoltarea vaccinului COVID-19

Dezvoltarea unui vaccin ARNm pentru tratarea noului coronavirus (COVID-19) progresează, cu studii preliminare pe primate și studii clinice care se așteaptă să înceapă la jumătatea lunii aprilie, au anunțat reprezentanții Comisiei pentru Știință și Tehnologie din Shanghai, transmite CGTN.

Vaccinul ARNm a fost utilizat în studii preliminare pe primate, pentru a măsura siguranța și eficacitatea. Vaccinul a fost realizat de Stemirna Therapeutics cu sediul în Shanghai, companie specializată în dezvoltarea medicamentelor bazate pe tehnologia ARN, și Spitalul de Est din Shanghai.

Președintele Stemirna Therapeutics, Li Hangwen, a declarat că vaccinul mARN este o alternativă promițătoare la abordările convenționale.

Un alt vaccin denumit VLP, care are particularități asemănătoare virusului, a produs anticorpi specifici în testele realizate pe șoareci. Vaccinul VLP este în faza de studii la Institutul Pasteur din Shanghai, primul institut internațional al Academiei Chineze de Științe.

În încercarea de a lupta împotriva epidemiei și de a promova cercetarea științifică, Comisia pentru Știință și Tehnologie din Shanghaii a asumat 18 direcții de acțiune de urgență, axate în principal pe studiul diagnosticului clinic, etiologiei și epidemiologiei.

Comisia a promovat, de asemenea, dezvoltarea de noi tehnologii, cum ar fi 5G, Big Data și inteligență artificială, aplicând utilizarea de noi produse tehnologice, inclusiv roboți și echipamente medicale dotate cu înalte tehnologii, în activitățile terapeutice.

De la izbucnirea COVID-19, cercetările științifice privind tratamentul, medicamentele eficiente și vaccinurile au devenit un efort global.

Zeci de companii și instituții din China și din țările puternic dezvoltate au investit sume uriașe pentru realizarea unui vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19.

Deși există o așteptare uriașă, un vaccin care să pună capăt pandemiei va trebui sa mai fie așteptat, deoarece oamenii de știință afirmă că testele sunt încă departe de a fi încheiate. Abia în urma atestării internaționale a eficienței, ca urmare a unor teste stricte, un vaccin împotriva COVID-19 va fi utilizat pe scară largă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.