România nu cade în noua „capcană a istoriei”: China!

MOTO: „Cel mai rău soi de duşmani este cel al lăudătorilor”- Tacit

Ca în mai toată istoria, România este prinsă din nou în menghina forțelor care caută să își întindă influența pe o parte cât mai mare din planeta care nu ne mai încape. Să privim simplu evenimentele din ultima vreme. Să observăm cum cei care se fac vinovați de lipsă de reacție și implicare sunt agresivi și acuzatori, în timp ce partea care face eforturi vizibile, evidente, este etichetată și pusă permanent în situația de a replica. Ați înțeles: vorbesc despre SUA-UE vs. China.

Niciuna din părți nu are nevoie de avocați. Sunt atât de mari și de puternice încât politica de la București poate îmbrăca cel mult hainele unui figurant apatic în regia unui regizor dezinteresat de cei care se târâie prin istorie. Și totuși …

Să ceri echilibru în aceste vremuri este un gest similar trezirii lui Lazăr. Avem nevoie de O Nouă Venire pentru a soarce o clipă de conștiință din mințile înregimentaților sub drapele străine. Cum altfel să înțelegi reacțiile guvernului de la București și membrilor PNL în relația cu China?

Guvernarea ținută cu dinți știrbi de Iohannis-PNL și de interesele străine de România, caută să ne vândă o imagine superlativă a actualului parteneriat euroatlantic. O imagine a României normale, educate și … demne!
În timp ce Franța, Marea Britanie, Italia, Belgia, Germania, SUA, nu au rezerve în a cere și accepta ajutorul Chinei, uite că se găsește o țară care nu se milogește și nu cade în noua capcană a istoriei: România!

Până când România va mai urma calea greșită în relațiile cu China?

Dacă euroatlantiștii își arogă tot dreptul din lume să colporteze absolut orice trăznaie pentru a justifica scenariile grav fracturate logic, ceilalți, care nu cerem decât echilibru și unică măsură în abordarea realității, suntem comuniști! Iată ce însemană să faci echilibristică pe traseul rațiunii.

Ce ne spun euroatlantiștii înregimentați în șabloane depășite: propagandă, interese și agende ascunse?

Că nu este bine să faci afaceri cu o țară care promovează modelul win-win, că este mai bine să faci afaceri cu cei care te spoliază, care te lasă fără resurse, car te umilesc, care îți aranjează alegerile și îți aleg conducătorii, care își trimit ambasadori cu atitudine de colonialiști, după care te pun să le mulțumești și să le plăteși suprataxă de fericire. Suprataxa poate avea diferite forme: o nouă resursă naturală la care să renunți, o nouă lege preferențială-exclusivă, o nouă condamnare cu executare anunțată înainte de pronunțarea instanței, pentru cei care îndrăznesc să vorbească despre dreptul de a fi român în România.
În timp ce euroatlantiștii acuză China și Rusia de propagandă, este extrem de simplu să observăm, dacă nu suntem legați la ochi, urechi și minte, cum cele mai agresive, manipulatorii și murdare mecanisme de propagandă sunt în mâinile occidentului!

Ce ne spun comuniștii chinezi?

Că ei nu sunt interesați să se amestece în afacerile și alegerile politice ale niciunei țări, că vor să aibă contacte, relații și cooperări pe picior de egalitate, că sunt interesați de binele general, de soarta comună a omenirii, pentru ca să își poată continua evoluția internă potrivit propriilor proiecte, fără să ceră nimănui aprobarea.
Și mai spun comuniștii chinezi ceva. Că, în China, absolut tot ce intră trebuie să se adapteze condițiilor locale, să respecte legile, ordinea și tradițiile locale, în alte condiții absolut oricine este liber să plece sau este expulzat.

Aceasta este balanța cu care România se joacă cu o totală lipsă de viziune.

România parcurge o perioadă nu doar dezastruoasă la nivel cultural, economic și politic, ci și una în care confuzia valorilor și prieteniilor a devenit o boală rușinoasă la modă. Agresorii sunt prezentați ca buni prieteni, în timp ce puținii prieteni care ne mai întind o mână de ajutor sunt prezentați ca dușmani de moarte.

Și într-un caz, și în celălalt, vorbim de interese. Iar istoria nu iartă niciodată popoarele care ajung să fie dominate de interesele personale, total străine de binele general generator de stabilitate, forță și încredere în viitor. Care este interesul României?

Ce vreau să arăt aici este un lucru simplu: România trebuie să gândească și să acționeze explusiv în interesul poporului român, nu pentru a face pe plac partenerilor cu care, cel puțin teoretic, sunt pe picior de egalitate. Adică nu există relația evidentă de proprietar-sclav!

Își imaginează cineva că la masa istoriei, acolo unde se joacă și se decid marile interese, ține cineva cont de o țară lipsită total de mândrie, demnitate și voce?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Europa, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la România nu cade în noua „capcană a istoriei”: China!

  1. livia spune:

    Pentru acest comentariu facebook ma blocheaza , nu avem voie sa comenatm despre CHINA !

  2. Pingback: Victor Ponta, cureaua de transmisie a regimului de la Beijing: America, agresoare a României ⋆ Universul.net

  3. Mariana Heroiu spune:

    D. Tomozei, prezentați realitatea politica, culturala și economica atarii cu ochiul unui chirurg! România, de fapt clasa politica „superpusa”, a avut o politica subalterna ptr mai marii zilei. Acesta, ma gândesc a fost și motivul ptr care acest popor umilit s a retras din istorie, a boicotat istoria. Însă acum șansele sa mai revenim sunt fff mici, deoarece, după cum bine ziceți, au reușit în 3 decenii sa distrugă conștiințele naționale, valorile, prietenia și sa spulbere solidaritatea națională.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.