COVID-19| Cel mai vârstnic pacient salvat în China are 108 ani!

În vremuri tulburi, în care oamenii traversează momente dificile, liderii trebuie să genereze liniște, încredere și susținere, nu să accentueze starea de tensiune și teamă, este unul dintre mesajele transmise de președintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul reuniunilor forurilor supreme ale Chinei, derulate în ultima săptămână la Beijing.

De asemenea, unul dintre mesajele repetate în dese ocazii de președintele Xi a fost „oamenii, poporul întâi”, fiind accentuată ideea că interesele chinezilor trebuie să fie permanent o prioritate.

Pentru a sublinia ideea, președintele chinez a evidențiat mobilizarea celor mai bune cadre medicale și a celor mai avansate echipamente și resurse, pentru a salva cel mai vârstnic pacient afectat de noul coronavirus, pacient care a fost vindecat, având vârsta de 108 ani.

Eradicarea sărăciei, proiectele centrate pe oameni și căutarea de noi soluții în fața provocărilor, pot da un sentiment de liniște în momentele de incertitudine și dificultate. Pe acest fond, liderul Chinei a reluat și subliniat un proiect național, cu posibile reverberații internaționale, dacă avem în vedere fie și numai inițiativa „O centură, un drum”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ANRPC 2020, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.