China a testat trenul care rulează cu 600 km/h

China a efectuat duminică, la Shanghai, testele de performanță ale trenului bazat pe levitație magnetică, proiectat să ruleze la o viteză maximă de 600 kilometri pe oră.

În timpul probelor efectuate duminică, fost analizate peste 200 de componente, inclusiv reacția la curbelele strânse și la urcări, „toți indici tehnici principali răspunzând cerințelor și așteptărilor de proiectare”, potrivit inginerului Ding Sansan, șeful echipei de cercetare și dezvoltare, din cadrul CRRC Qingdao Sifang Co.

Potrivit acestuia, transportul maglev de mare viteză este un sistem de cuplaj format din patru părți majore: vehicul, sistemul de alimentare cu tracțiune, comunicarea cu control de operare și menținerea pe șine.

În urma succesului înregistrat în timpul testelor, compania a anunțat că va demara producția de linie în acest an.

Prototipul de testare, cu un singur vagon, este consturit de Compania de căi ferate Qingdao Sifang, din provincia Shandong din estul Chinei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la China a testat trenul care rulează cu 600 km/h

 1. Democratu' spune:

  si noi avem sdt fel de trenuri. Bucuresti- Timisoara , Bucuresti- Suceava, Bucuresti – Condtanta, Bucuresti – Satu-Mare, Bucuresti , – Arad, Bucuresti- Targu-Mures, Bucuresti – Galati, Bucuresti – Oradea, Bucuresti-Craiova…toate la un loc.

 2. DAN SPRANCEANA spune:

  poate scrieti un articol despre cum poti obtine un job tehnic in China . Ce site de recrutare sa caut?

  • Dan Tomozei spune:

   Toți cei care ajung aici cu contract de muncă sunt în relație directă fie cu un angajator, fie cu o companie de recrutare (sunt câteva mii numai în Europa). În această situație, ce pot să vă recomand este căutați pe internet site-urile de recrutare și domeniul dumneavoastră de specialitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.