China și UE reafirmă angajamentul pentru un acord global de investiții

China și Uniunea Europeană (UE) au reafirmat, astăzi, angajamentul de a încheia un acord global de investiții bilaterale în 2020, anunță agenția de presă Xinhua. (Foto: consilium.europa.eu)

Angajamentul a fost făcut de premierul Li Keqiang, de președintele Consiliului European, Charles Michel, și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul celei de-a 22-a reuniuni a liderilor China-UE, eveniment derulat în sistem video-conferință.

Liderii celor două părți au evidențiat progresele înregistrate în cadrul negocierilor și au reafirmat că se angajează să încheie Acordul Cuprinzător de Investiții China-UE în 2020.

Pe de altă parte, liderii ambelor părți așteaptă cu nerăbdare să se ajungă la un acord ambițios, convenind să depună toate eforturile pentru a ajunge la un consens cu privire la regulile care privesc concurența loială, cât mai curând posibil.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.