PARLAMENTARE 2020 – USR câștigă din nou cele mai multe voturi, în China

USR-PLUS câștigă din nou cele mai multe dintre voturile exprimate la secțiile de votare din China (52), confirmând succesul avut la alegerile parlamentare din 2016. Potrivit rezultatelor parțiale prezentate de Biroul Electoral Central, pe locul doi se află PNL (23), urmat de PSD cu 10 voturi (vezi tabelul din grafic).

Celor 114 voturi exprimate direct se adăugă alte opt voturi exprimate prin corespondență, rezultatul final urmând să fie anunțat zilele următoare.

Insist asupra unui fapt semnalat și în textul anterior: numărul românilor prezenți în China este mult sub estimările oficiale. Dacă Ministerul român de Externe promovează o cifră de aproximativ 800, prezența de duminică de la urne (122) clarifică faptul că numărul cumulat al românilor (minori+maturi) nu are cum să fie mai mare de 300-350.

Și încă un aspect deloc de neglijat. Pentru prima, numărul românilor majori din capitala Beijing și arondați acesteia este sub numărul celor din Hong Kong și Shanghai.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.