COVID-19 | China poate produce trei miliarde de doze de vaccin în 2021

China poate produce, în acest an, trei miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19, capacitatea totală de producție fiind de aproape cinci miliarde de doze. Zheng Zhongwei, directorul Centrului de Cercetare și Dezvoltare în Științe și Tehnologii Medicale de pe lângă Comisia Națională de Sănătate din China (NHC), a declarat astăzi că după izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus, guvernul chinez a înființat un grup de lucru pentru coordonarea cercetării vaccinurilor Covid-19.

La acea vreme, au fost selectate 12 vaccinuri dezvoltate de zece instituții de cercetare științifică din întreaga țară, vaccinuri care acoperă aproape toate rutele tehnologice majore din întreaga lume.

„Deși dezvoltate rapid, standardele de revizuire și aprobare a vaccinurilor în China nu sunt nicidecum mai mici decât cele din SUA și UE”, a declarat Zheng, care a participat la o sesiune a Forumului anual Boao pentru Asia, ediția 2021.

Oficialul a mai subliniat că autoritățile de la Beijing s-au angajat să promoveze vaccinurile chinezești Covid-19 ca bun public global, care să fie disponibil și accesibil oamenilor din alte țări, astfel încât, în următoarea jumătate a anului, China va furniza vaccinuri prin mecanisme bilaterale și multilaterale.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Națională de Sănătate din China, până astăzi, în China au fost administrate 200 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid-19.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.