COVID-19 | China a depășit pragul de 400 milioane doze vaccin administrate

 

China a administrat, până astăzi, 406,93 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în zona continentală, au informat reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate din China (NHC). Trecerea de la 300, la 400 de milioane de doze, a fost realizată în ultimele nouă zile. La nivelul Chinei, peste 90% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au fost vaccinați.

Potrivit specialiștilor chinezi, vaccinarea pe scară largă încetinește apariția mai multor variante de virus și, de asemenea, oferă timp pentru ca institutele de cercetare să ofere răspunsuri la apariția noilor mutații.

Expert șef în cadrul Centrului chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Shao Yiming, a declarat recent că vaccinarea maselor este un instrument esențial în stabilirea imunității de turmă, posibilitatea apariției unui focar grav fiind mult diminuată, în ciuda posibilității unor focare sporadice.

China realizează vaccinarea națională cu vaccinuri produse intern, având la dispoziție cinci vaccinuri anti-COVID-19.

China a raportat, astăzi, 25 de noi cazuri de infecție în zona continentală: 5 sunt cu transmitere locală (3 în provincia Liaoning, 2 în provincia Anhui) și 20 de import.
În localitățile în care au fost depistate noi cazuri de infecție cu transmitere locală s-a trecut la testarea în masă, în ultimele două zile fiind testate peste 700.000 de persoane.

Datele arată că, la nivel național, de la declanșarea epidemiei COVID-19, China a înregistrat 104.769 cazuri, 98.643 fiind recuperate, iar în 4.858 cazuri fiind constat decesul. De asemenea, din total, 5.858 de cazuri au fost importate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.