FOTO – CENTENARUL PPC: “Chinezii nu vor permite niciodată vreunei forțe străine să ne intimideze, să ne asuprească sau să ne supună!”

Chinezii nu vor permite niciodată vreunei forțe străine să ne intimideze, să ne asuprească sau să ne supună”, a declarat astăzi, Secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (PCC), Xi Jinping, în cadrul mesajul transmis cu ocazia celebrării Centenarului partidului.

În cadrul unei ceremonii grandioase organizate în Piața Tian Anmen, reamenajată pentru eveniment și transformată într-o veritabilă și uriașă tribună în care au fost prezenți câteva zeci de mii de oameni, președintele Xi a transmis mesaje de încurajare și încredere în viitor, dar și un avertisment către toți cei care doresc să afecteze evoluția Chinei.

“Oricine ar încerca să facă acest lucru va intra în coliziune cu un mare zid de oțel forjat, format din peste 1,4 miliarde de chinezi”, a declarat Xi Jinping (foto) subliniind că “nu am agresat, oprimat sau subjugat niciodată oamenii din nicio altă țară și nu vom face niciodată”.

Mai mult, Xi a subliniat că “timpul în care națiunea chineză ar mai putea fi agresată și abuzată de alții a dispărut, pentru totdeauna”.

Arătând că China a lucrat întotdeauna pentru protejarea păcii mondiale, pentru a contribui la dezvoltarea globală și pentru a păstra ordinea internațională, Xi Jinping a solicitat noi eforturi pentru a promova construirea unei comunități umane cu un viitor comun.

Xi a subliniat că, având PCC în centru, China a realizat primul obiectiv centenar – construirea unei societăți moderat prospere din toate punctele de vedere. “Aceasta înseamnă că am adus o soluție istorică la problema sărăciei absolute din China și că mergem cu pași încrezători către cel de-al doilea obiectiv centenar, acela de a construi China ca o mare țară socialistă modernă, din toate punctele de vedere”.

În punctul zero al Chinei, Xi Jinping a subliniat că “numai socialismul poate salva China și numai socialismul cu caracteristici chineze poate dezvolta China. Continuând reforma și deschiderea, o mișcare crucială pentru a face China ceea ce este astăzi, China a recuperate diferenețele de dezvoltare”.

În mesajul său, președintele Xi a evidențiat contribuția foștilor lideri: Mao Zedong, Zhou Enlai, Liu Shaoqi, Zhu De, Deng Xiaoping, Chen Yun, Hu Jintao, care au condus construcția și reforma Chinei, care au susținut consolidarea și dezvoltarea PCC.

“Conducerea fermă a PCC trebuie menținută, iar orice încercare de a separa partidul de poporul chinez sau de a întoarce oamenii împotriva partidului trebuie să eșueze”, a susținut Xi, arătând că rolul partidului este acela de a “susține și dezvolta socialismul cu caracteristici chineze, de a promova comunitatea umană cu viitor comun”.

Ceremonia de celebrare din Piața Tian Anmen din Beijing a debutat cu o paradă aviatică, la care au participat 71 de avioane ale Armatei Populare de Eliberare.

În tribuna oficială, alături de președintele Xi s-a aflat și fostul președinte al RP Chineze, Hu Jintao.

Finalul evenimentului a fost marcat de intonarea Internaționalei și eliberarea câtorva mii de porumbei și baloane multicolore.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la FOTO – CENTENARUL PPC: “Chinezii nu vor permite niciodată vreunei forțe străine să ne intimideze, să ne asuprească sau să ne supună!”

 1. Gheorghe Badea spune:

  D-le Tomozei,spuneti-mi,de ce în literatura română”școlară” nu mai apare poezia lui Vlahuță”10 Mai,zi de rușine”?

  • Dan Tomozei spune:

   Nu am un răspuns. Dar … cine este Vlahuță pe lângă nulitățiile de astăzi care stabilesc progamele școlare?
   Gânduri bune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.