China acuză OMS de manipulare politică și științifică pe tema originii COVID-19!

China nu poate accepta versiunea actuală a celei de-a doua etape a investigației privind originile noului coronavirus COVID-19, prezentată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), câtă vreme planul a fost compromis de manipularea politică și nerespectarea probelor științifice, a declarant astăzi, Zeng Yixin, adjunctul directorului Comisiei Naționale pentru Sănătate din China.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Beijing, Zeng Yixin (foto) a subliniat că planul noul plan prezentat de OMS pleacă din start de la ipoteza că China ar fi încălcat normele de laborator și a scurs virusul, acestea fiind obiective majore de cercetare.

Arătând că reprezentanții Chinei au exprimat preocupările și sugestii pentru îmbunătățirea noului plan de anchetă, Zeng a exprimat speranța ca „OMS să țină cont de opiniile oamenilor de știință chinezi, să investigheze originea virusului COVID-19 ca temă științifică, fără interferențe politice, și să efectueze în mod proactiv și adecvat investigații asupra originii virusului, în diferite țări ale lumii”.

Zeng Yixin s-a declarat surprins să audă diverse personalități susținând că SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, a scăpat din Institutul de Virologie din Wuhan (WIV). Potrivit acestuia, afirmația este lipsită de respect față de realitate și este împotriva științei.

La rândul său, Yuan Zhiming, directorul Laboratorului Național de Biosecuritate al Institutul de Virologie din Wuhan, a declarat că laboratorul studiază patru clase de agenți patogeni, are cel mai mare grad de biosecuritate și nu a avut niciun incident de când a fost pus în funcțiune, în 2018.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.