Purtător de cuvânt al talibanilor în direct la televiziunea națională din China

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, a intrat, astăzi, în legătură directă în dialog cu postul central de televiziune din China, CCTV, vorbind despre intențiile liderilor talibani.

În dialogul cu realizatoarea Tian Wei, Suhail Shaheen a declarat că, în ultimii 20 de ani, talibanii au reprezentant Emiratul Islamic al Afganistanului, nume sub care au  luptat împotriva ocupației străine.

De asemenea, reprezentantul talibanilor a declarat că structura noului guvern de la Kabul va fi anunțată în curând, negocierile fiind conduse de Mullah Ghani Baradar.

Trebuie subliniat că dialogul realizat în exclusivitate de CCTV a fost purtat în limba engleză, în condițiile în care, în conferințele de presă organizate la Kabul nu au fost date răspunsuri la întrebările venite în limba engleză, ci numai la întrebările în limbă paștună.

În conferința de presă din 17 August organizată de talibani, la Kabul, s-a afirmat că „nu vor mai exista lupte în Afganistan„, nici „elemente care să creeze neliniște„. Potrivit purtătorului de cuvânt Zabihullah Mujahid, „talibanii nu consideră pe nimeni un dușman„, iar femeile vor putea lucra și studia în baza principiilor islamice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din presa chineză, Europa - Asia, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.