Peste 93.000 de mențiuni despre prăbușirea guvernului Cîțu, în presa din China!

Căderea prin moțiune de cenzură a guvernului condus de premierul Florin Cîțu este reflectată pe larg în presa din China, la o simplă căutare în mediul online fiind înregistrate peste 93.000 de mențiuni cu trimitere la votul de, marți, din Parlamentul de la București.

Preluând cu precădere relatările agenției Xinhua, presa chineză informează cititorii din întreaga țară că guvernul premierului Florin Cîțu “a fost răsturnat la zece zile după ce acesta a fost ales lider al Partidului Național Liberal (PNL) și la mai puțin de zece luni de la intrarea în funcție a cabinetului, la 23 Decembrie 2020”.

Căderea guvernului a avut loc după ce moțiunea de cenzură inițiată de principalul partid de opoziție, Partidul Social Democrat (PSD), a fost susținută de toate partidele de opoziție din Parlament. Adoptată cu 281 de voturi, mult mai mult decât minimul necesar de 234 sau 50 la sută plus unul din Parlamentul bicameral cu 467 de locuri.

Presa chineză preia și o declarație a președintelui Camerei Deputaților, fostul lider PNL, Ludovic Orban, potrivit căruia, Conform Constituției, actualul cabinet va continua să îndeplinească doar actele necesare administrării afacerilor publice, până când membrii unui nou guvern vor depune jurământul.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.