COVID -19 | Cu 337 de noi cazuri în 14 zile, China va pune sub control noul val în decurs de o lună!

China va fi capabilă să limiteze și să pună sub control, în mod eficient, cea mai recentă reapariție a cazurilor COVID-19, în decurs de o lună, a declarat epidemiologul Zhong Nanshan (foto jos), coordonatorul național al luptei împotriva epidemiei interne cu noul coronavirus.

Pe fondul cazurilor sporadice cu transmisie locală înregistrate în ultimele zile, în diferite zone ale Chinei, Zhong Nanshan – cunoscut la nivel internațional și sub renumele Dr. SARS*, a declarat astăzi că “noul coronavirus și pandemia nu pot fi eradicate într-o perioadă scurtă de timp”, solicitând țărilor să adopte măsuri stricte, să prioritizeze acțiunile împotriva COVID-19 și să susțină procesul de vaccinare.

Zhong a mai arătat că, la nivelul întregii Chine, până la finalul anului curent se așteaptă să se depășească pragul de 80% dintre rezidenții complet vaccinați.

* Zhong Nanshan (85 ani), conduce un grup de experți al Comisiei Naționale de Sănătate din China care efectuează cercetări cu privire la noua epidemie. Zhong a fost primul care a confirmat că noul coronavirus poate fi transmis de la om la om.
Zhong a jucat un rol imens în descoperirea coronavirusului Sindrom Respirator Acut Sever (SARS), în 2003, la acea vreme gestionând focarul SARS din provincia Guangdong. Ulterior, el a fost supranumit „eroul SARS”, pentru eforturile care l-au făcut cunoscut în toată China și în lumea medicală internațională.

Pe de altă parte, rețelele naționale de transport din Chinei au anunțat reintrarea în regim de alertă. Astfel, operatorul național de căi ferate informează că, pentru a reduce fluxul de persoane, trenurile de pasageri către și dinspre zonele afectate de noul val epidemic vor fi limitate sau sistate.

De asemenea, trenurile turistice vor fi suspendate în zonele cu risc mediu și ridicat, precum și în orașele care au raportat, în ultimele 14 zile, noi cazuri cu transmisie locală.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), la nivelul Chinei continentale, sâmbătă au fost raportate 78 de noi cazuri confirmate COVID-19, din care 59 transmisii locale și 19 de import. Noile cazuri cu transmisie locală au fost raportate în provinciile: Heilongjiang 26, Mongolia Interioară 19, Gansu 11, capitala Beijing 2, Ningxia 1.

De asemenea, au fost înregistrate 24 de noi cazuri asimptomatice, din care șase cu transmitere locală. La nivelul zonei continentale, autoritățile medicale din China au sub observație 396 de pacienți asimptomatici.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 125.898 (97.080 în zona continentală).
Din total, numărul cazurilor recuperate este de 117.528, reprezentând 93,35%. Numărul total al deceselor de la declanșarea epidemiei este de 5.695, CINCI CAZURI în ultimele patru zile, (4.636 în zona continentală, ZERO în ultimele 20 de zile).

În China, a fost demarat procesul de administrare a celei de a treia doze de vaccin anti-Covid-19, iar în peste 12 provincii și regiuni (inclusiv Beijing și Shanghai) sunt administrate vaccinuri anti-Covid-19 la copii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani.
La nivel național, China are 1,06 miliarde de rezidenți care au finalizat vaccinarea împotriva noului coronavirus, fiind administrate 2,25 miliarde de doze.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.