Regia de la Bucha, un nou fals al Kievului, pentru instigarea occidentului!

Ministerul rus al Apărării respinge acuzațiile Kievului privind „masacrul civililor” din orașul Bucha, aflat în apropierea capitalei Ucrainei, arătând că fotografiile și imaginile video sunt un „un alt fals pus în scenă de regimul de la Kiev pentru presa occidentală”.

Este evident pentru absolut oricine privește imaginile că la Bucha sunt morți pe străzi, cum este evident că printre morți sunt și oameni vii, la fel cum au fost în manipulările din timpul pandemiei.

Alături de tragedia ucraineană, este extrem de gravă și condamnabilă complicitatea presei la exacerbarea ruso-fobiei și manipularea publică, o contribuție având CNN, AFP, BBC, instituții media din țări care au un interes evident în alimentarea conflictului dintre Rusia și Ucraina. Este interesant de urmărit cum între AFP și BBC este o competiție a numerelor, francezii raportând cel puțin 20 de morți pe străzi, în timp ce britanicii au anunțat 13! 

În cadrul unor declarații preluate de TASS, oficialii ruși subliniază că acțiunea nu este decât „o provocare”. „Fotografiile și videoclipurile de la Bucha sunt falsuri puse în scenă de regimul de la Kiev, pentru presa occidentală, așa cum s-a făcut la o maternitate din Mariupol și în alte orașe”, cu scopul de a instigă intervenția militară SUA-NATO în Ucraina!

Înainte de a sublinia poziția Rusiei în „Regia de la Bucha”, trebuie observată coordonarea perfecta a reacțiilor liderilor Occidentali, care în absența oricăror probe au ridicat nivelul acuzațiilor la adresa Moscovei. În fond, asistăm la un scenariu aplicat cu succes în fosta Iugoslavia, când sârbi erau acuzați de genocid, adevărul urmând să demonstreze … extrem de târziu, că totul a fost o manipulare pusă la care de SUA și media occidentale!

În mod evident, cel mai vocal a fost Secretarul de stat american Antony Blinken, care a catalogat imaginile de la Bucha drept „oribile și șocante”, în cadrul unei declarații date pentru CNN, principalul canal de televiziune prin care se duce manipularea mediatică globală, preluat și în România fără nicio rezervă.

„ (…) am spus înainte de agresiunea Rusiei că am crezut că este probabil să comită atrocități. De la agresiune, am ieșit și am spus că credem că forțele ruse au comis crime de război. Și am lucrat pentru a documenta asta, pentru a furniza informațiile pe care le avem instituțiilor și organizațiilor relevante care vor pune toate acestea cap la cap.Antony Blinken (CNN)

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a reacționat la imaginile prezentate de CNN ca fiind atrocități produse de Rusia, comentând că „este o brutalitate împotriva civililor pe care nu am mai văzut-o în Europa de zeci de ani. Și este îngrozitor și este absolut inacceptabil ca civilii să fie vizați și uciși.” (CNN)

La rândul său, președintele Franței, Emmanuel Macron, la scurt timp după apariția imaginilor, a declarat la Radio France Inter că „imaginile văzute în Bucha sunt insuportabile. Este clar că există indicii foarte clare ale crimelor de război. Justiția internațională trebuie să treacă, cei care au fost la originea acestor crime trebuie să răspundă.” Acesta a cerut o nouă rundă de sancțiuni la adresa Rusiei! „Avem nevoie de noi sancțiuni pentru a răspunde la ceea ce s-a întâmplat în Bucha, Ucraina”, a adăugat acesta. – (France Inter)

Trădând inclusiv interesul UE în stimularea evenimentelor din Ucraina, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă şi Securtate, Josep Borrell, a emis o declarație în care susține că: „Masacrele din orașul Bucha și din alte orașe ucrainene vor fi înscrise în lista atrocităților comise pe pământ european. Autoritățile ruse sunt responsabile pentru aceste atrocități, comise în timp ce aveau control efectiv asupra zonei. Ele sunt supuse dreptului internațional al ocupației.” (AICI)

Morții de la Bucha se feresc de mașini!

După macabrul spectacol din ultimii doi ani de pandemie, în care întreaga lume a asistat la regiile pregătite de autorități în complicitate cu mass media, prima reacție normală în fața evenimentelor de la Bucha trebuie să fie una de reținere!

Dar, este evident că Occidentul nu are niciun interes să oprească dezastrul din Ucraina, liderii de la Washington, Londra, Berlin sau Paris, fiind incapabili să înțeleagă efectul de bumerang generat de alimentarea acestui război!

Dezechilibrul occidentului merge până acolo încât manipularea de la Bucha a fost extrem de ușor de demontat fie și numai privind imaginile furnizate de cei care le-au produs și promovat. Deja pe Internet sunt prezentate imagini în care cei aliniați pe străzi ca fiind morți împușcați de ruși sunt … vii! Suficient de vii încât să aibă reflexe auto-apărare, în momentul în care mașinile din care se filmează se apropie, retrăgând o mână sau pur și simplu … ridicându-se!

Rusia cere probe, nu filme!

În aceste condiții, este justificată poziția Rusiei care solicită autorităților ucrainene să furnizeze date medico-legale verificabile înainte de a lansa acuzații. Poziția Rusiei este susținută și de fostul inspector de arme al Organizației Națiunilor Unite, Scott Ritter, care a criticat graba cu care Ucraina și mass media au identificat vinovatul, fără a avea absolut nicio probă la îndemână.

„Într-o perioadă în care opinia publică occidentală este modelată de o intensă operațiune de război informațional concepută exclusiv pentru a picta Rusia este o lumină negativă, s-ar putea crede că observatorii obiectivi ar aștepta criminalisticii înainte de a striga ‘vinovați’!
Momentul morții. Mecanismul morții. Locația morții. Răspundeți la aceste trei întrebări pentru fiecare cadavru. Apoi începeți să arătați cu degetul. Până atunci, răspândiți literalmente dezinformare”. – Scott Ritter

Morți … după retragerea forțelor ruse

Ca un argument suplimentar pentru respingerea acuzațiilor, Ministerul rus al Apărării a transmis, ieri, că forțele ruse au părăsit orașul Bucha, situat în regiunea Kiev, la data de 30 Martie, în timp ce „dovezile crimelor” au apărut abia patru zile mai târziu, după ce ofițerii Serviciului de Securitate ucrainean au ajuns în localitate.

Mai mult, la date de 31 Martie, primarul orașului, Anatoli Fedoruk, a confirmat printr-un mesaj video că în Bucha nu se mai află trupe rusești, însă fără a spune un cuvânt despre civilii împușcați în ceaflă, aflați pe străzi, cu mâinile legate la spate.

Se dorește implicarea militară occidentală!

În fața tuturor evidențelor, jurnalistul și comentatorul politic american Michael Tracey consider că autoritățile ucrainene sunt dispuse la absolut orice pentru a atrage intervenția militară militară străină.

„Timp de săptămâni, presa americană a fost bucuroasă să facă fotografii/video/promovare mesajelor oficiale ale guvernului ucrainean și să le prezinte ca fapte verificate. Au abandonat toate standardele jurnalistice pentru a sprijini eforturile de propagandă ale unui guvern străin, care face lobby deschis pentru acțiunile militare ale SUA.
Nu este nimic subtil în această ultimă încercare de a convinge intervenția militară SUA/NATO.”Michael Tracey

Perturbarea discuțiilor de pace

Într-o reacție publică la imaginile de la Busha, purtătorul de cuvând alt Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova , a transmis că principalul scop al evenimentelor prezentate de regimul de la Kiev este acela de a perturba discuțiile de pace.

„Scopul acestei noi crime comise de regimul de la Kiev este de a perturba discuțiile de pace și de a escalada violența. Este o provocare organizată de armata ucraineană și naționaliștii radicali.”Maria Zakharova (Telegram).

În acest context, oficialii ruși consideră că imaginile de la Bucha sunt falsuri puse în scenă de regimul de la Kiev pentru presa occidentală, așa cum au făcut și s-a demonstrat în cazul maternității din Mariupol și din alte orașe din Ucraina bombardate de forțele ucrainene, la fel cum a fost prezentat și cazul fostului jurnalist american, Brent Ranoud, omorât de forțele ucrainene care controlau orașul Irpin.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că situația din Bucha este o provocare care amenință pacea și securitatea internațională, cerând Marii Britanii, deținătoarea președinției Consiliului de Securitate al ONU, să convoace o întâlnire pe această temă. (TASS)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Regia de la Bucha, un nou fals al Kievului, pentru instigarea occidentului!

 1. DanielR spune:

  Presa in limba romana cat si cea politc corecta din vest afirma ca in Shanghai copii care au covid sunt separati de parinti… mie unul mi-e mai teama – repet – de jumatatile de adevar decat de minciuna pura……

 2. Incontestabil, se dorește implicarea NATO în toată această mascaradă! Faptul că Rusia nu a grăbit operațiunea de denazificare printr-un atac militar clasic, le-a lăsat americanilor suficient „spațiu de manevră” încât să urzească tot felul de planuri infecte. Vom afla în timp strategia lui Putin! Sau o vom deduce curând raportată atât la încercarea de scindare a Bisericii Ortodoxe – singura pe care Mântuitorul a dobândit-o pe Cruce cu Sângele Său lăsând-o nouă Întreagă pentru a o păstra așa până la sfârșitul veacurilor – cât și la instaurarea unei noi ordini mondiale.
  O analiză a lui Larry Johnson https://sonar21.com/bucha-massacre-a-ukrainian-false-flag/ încearcă să aducă un strop de lumină asupra așa-numitelor atrocități din suburbia Kievului.
  Unul dintre fragmente pare destul de sugestiv: „Here’s the problem. Bucha was declared ‘completely liberated’ of Russian troops by its mayor on Thursday, March 31. The dead lying in the streets are all wearing a white arm band, which is worn by Ukrainians to signal to Russian troops they are not backing the Ukrainian Army.
  If the city was liberated on 31 March why are the bodies still lying in place three days later? Why were they not gathered up by grieving relatives? This report is having the predicable effect in the West–pundits and politicians are demanding a NATO military response. Russia is not fazed by this latest propaganda barb; it is calling for an emergency meeting of the UN Security Council to present evidence refuting the charge.”
  Bucha reprezintă doar o încercare jalnică de a ascunde colapsul moral, politic, economic și militar al Occidentului, care s-a condamnat singur încă o dată atunci când a vrut să joace pentru a doua oară cartea nazismului.
  Oricum ar fi, ținta în toată sceneta asta de proastă factură este poporul rus, deoarece nu cred că Rusiei îi pasă prea mult de ceea ce cred oamenii din afara țării despre incursiunea ei în Ucraina, iar majoritatea rușilor știu ce se întâmplă și, probabil, sunt convinși de argumentele prezentate de administrația de la Kremlin. Or, atâta timp cât rușii știu adevărul, asta este tot ce contează!

  • svladu spune:

   parca in Rusia era interzisa folosirea cuvantului „razboi” in legatura cu actiunea din Ucraina. asta inseamna ca „rusii stiu adevarul”? rusii stiu adevarul care li se prezinta, asa cum eu stiu adevarul care mi se prezinta.

   • Nu văd logica celor scrise mai sus, având în vedere că NU locuiesc în Rusia și nici nu sunt de naționalitate rusă! Prin urmare, folosesc orice cuvânt care îmi oferă posibilitatea să portretizez cât mai corect situația din amplasament.
    Dacă aveți curiozitatea să urmăriți emisiunile Вечер с Соловьёвым (Seara cu Soloviov), 60 минут (60 de minute), кто против (Cine este împotrivă?!) sau Первый Канал ( Pervîi Kanal – Primul Canal) veți constata cu uimire că am dreptate: rușii știu adevărul! Și nu acela care-i „susurat” cu rol de îndoctrinare, ci acela demonstrat cu probe! Media rusă nu-i Gâdea, așa cum nu este nici Radu Tudor!
    Dumneavoastră, stimate domn cunoașteți „adevărul” care vi se prezintă din… lene! Vă este mai la îndemână să mă contraziceți pe mine printr-un raționament șchiop și răuvoitor, printr-o rusofobie mascată, decât să cercetați cu de-amănuntul internetul în căutare de mărturii și dovezi reale. Câștigul ar fi de partea dvs, dacă ați face-o! Mult mai mult, decât să mă întrebați fără rost și-ntr-o manieră ireverențioasă!

 3. DanielR spune:

  Buna ziua, stiu ca nu este legat de subiect, dar indraznesc sa va intreb despre ceea ce afirma presa occidentala legat de separarea de parinti, a copiilor bolnavi de Covid. Increderea mea in presa occidentala este la cote nu mici, ci negative ceeea ce inseamna ca am inceput sa citesc efectiv „pe dos” ceea ce scrie in mass-media vestica, adica orice se spune despre ceva si cineva ca este rau ma face sa ma gandesc ca este bun si orice si oricine este laudat ma face foarte atent pentru ca acel ceva sau cineva sigur inseamna ceva rau… in acest sens, avand mare incredere in dvs., poate ma puteti lamuri asupra subiectului (asta si in ideea ca jumatatile de adevar sunt mai periculoase decat minciuna insasi !). Multumesc.

  • Dan Tomozei spune:

   Nu îmi este clar la ce anume faceți referire. Dacă este vorba de China, informația nu este reală.
   În perioada de carantină, aplicată celor care intră în China, fie chinezi, fie străini, copilul/copiii rămâne/rămân cu unul dintre părinți (dacă sunt însoțiți de amândoi). Separarea de părinți nu este o practică aplicată în China decât în situații clare prevăzute de lege și numai cu dispoziție judecătorească.
   Pentru o clarificare suplimentară, copiii în China sunt cea mai mare bogăție a unei familii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.