FOTO – China a trimis primele trenuri de mare viteză 350 Km/h, spre Indonezia

Primul transport de locomotive și vagoane electrice multiple (EMU) de mare viteză construite pentru calea ferată de mare viteză Jakarta-Bandung (Indonezia), au plecat duminică din portul Qingdao, provincia chineză Shandong. Proiectate și produse de compania CRRC Qingdao Sifang Co. Ltd., acestea sunt primele trenuri de mare viteză produse în China pentru export. (Sursa: CGTN-CMG)

Calea ferată de mare viteză Jakarta-Bandung este un proiect inclus în Inițiativa „O centură, un drum” propusă de China, programat să fie încheiat în luna Iunie 2023.

China va trimite în Indonezia 11 seturi EMU de mare viteză și un set de trenuri de testare (ultima imagine) pentru proiectul feroviar Jakarta-Bandung, care are o lungime de 142 de kilometri. Noua linie de cale ferată va reduce timpul de călătorie din capitala Jakarta, până la Bandung – o renumită destinație turistică, de la peste trei ore, la aproximativ 40 de minute.

Transportul cargo cu primele garnituri de tren este programat să sosească în portul Jakarta la sfârșitul lunii August a.c., ultimele garnituri urmând să ajungă în Indonezia până la finalul acestui an.

Cele 11 seturi EMU de mare viteză și trenul de testare sunt construite pe baza tehnologiei „trenului glonț Fuxing”, cu o viteză maximă de funcționare de 350 de kilometri pe oră. Acestea au fost adaptate pentru a se potrivi mediului operațional și condițiilor ecartamentului din Indonezia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Drumul Mătăsii, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.