CHINA: Trei portavioane construite în zece ani!

Cel de-al treilea portavion al Chinei, CNS Fujian (foto), a trecut noi teste și probe de acodtare, alături de o serie de lucrări de instalare și calibrare a echipamentelor, au anunțat astăzi reprezentanții Marinei militare din cadrul Armaltei Populare de Eliberare (PLA), zi în care sunt marcați zece ani de la intrarea în activitate a primului portavion al țării , CNS Liaoning. (Sursa: globaltimes.cn)

Cu o lungime de 320 metri și o sarcină maximă de deplasare de peste 80.000 de tone, totodată primul portavion al Chinei echipat cu catapulte electromagnetice și dispozitive de oprire, CNS Fujian a fost lansat la apă la data de 17 Iunie. (vezi AICI)

Potrivit CCTV, după lucrările de instalare și calibrare a echipamentelor, vor urma testele la capacitate maximă pe mare, programate începând cu finalul acestui an.

În ultima perioadă, armata chineză a derulat misiuni în Marea Bohai, Marea Galbenă și Marea Chinei de Sud, cu primele două postavioane ale Chinei: CNS Liaoning (dat în exploatare în septembrie 2012,) complet încărcat: 24 de avioane de luptă J-15, două elicoptere Z-8 și un elicopter Z-9, și și CNS Shandong (dat în exploarare în Decembrie 2017).

În prezent, la nivel global, SUA dețin cel mai mare număr de portavioane militare în funcțiune (11), urmate de China, Italia, Marea Britanie cu câte 2, Franța, Rusia, Spania, India, Brazilia și Thailanda câte 1.

După numărul de portavioane militare în construcție, clasamentul este condus de SUA (3), Japonia (2), China, Italia, India, Franța câte 1.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la CHINA: Trei portavioane construite în zece ani!

 1. Off topic și vă rog să mă scuzați pentru că mă poziționez astfel, dar doresc să vă las aici câteva link-uri spre a semnala cum autorii acestui flash mob uimitor, care vehiculează ideea unei lovituri de stat la Beijing precum și arestul la domiciliu al președintelui Xi Jinping, au adus hashtag-ul necesar în tendințe în câteva ore. Iar acest lucru mi se pare îngrijorător, deoarece se dovedește că în două ore lumea se poate convinge de orice prostie. Toate acestea le-aș încadra la sabotaj politic efectuat de o singură rețea de socializare: Twitter în care tweeturile apar la fiecare câteva minute și toate sunt aproape identice. Sper ca serviciile chineze să ia măsuri adecvate împotriva răspândirii unor asemenea falsuri grosolane!

  Atenție la India, în schimb!!!

  https://hwnews.in/news/international/chinese-president-xi-jinping-under-house-arrest-reports-suggest-hostile-pla-takeover/
  https://hindustannewshub.com/world-news/has-chinese-president-xi-jinping-been-placed-under-house-arrest-swami-raised-questions-the-market-of-rumors-heated-up/
  https://tfiglobalnews.com/2022/09/23/is-xi-jinping-under-house-arrest/
  https://www.indiatvnews.com/news/world/china-president-xi-jinping-under-house-arrest-pla-cpc-latest-updates-2022-09-24-811117

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.