DEMISIA, NĂTĂRĂILOR!

Ne-ați vândut ca pe vite, ați devalizat țara și ați lăsat oameni să moară în pandemie, ați călcat în picioare Constituția, ați îndatorat românii pe mai multe generații, doar pentru a vă demonstra slugărnicia în fața partenerilor strategici: UE, SUA, NATO, în realitate o mască pentru jefuitorii și criminalii lumii moderne! Toate acestea, pentru ce? Pentru o nouă și grea umilință adusă României și poporului român. Poate măcar acum, slugi nenorocite, veți înțelege că niciodată trădătorii, lingăii, umiliții, nu au fost apreciați sau respectați.

Să nu lungim agonia! Responsabili pentru umilința de ieri, jucată perfid de Austria, în cârdășie cu marile țări europene, sunt președintele Klaus Iohannis, premierul Nicoae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, Ambasadorul Emil Hurezeanu, dar și ministrul de Interne, Lucian Bode. Dacă ar avea minimă onoare și responsabilitate, cei menționați și-ar prezenta demisiile.

Ca o curiozitate, absolut toți sunt din stirpea PNL, care cu carnet de membru, care cu protecție iohannist-liberală. Asta nu absolvă cu nimic responsabilitatea PSD-ului condus de Marcel Ciolacu, alt imbecil al politicii românești, care deunăzi se lăuda cu victoriile coaliției lui „Nicu și Marcel”, care „a fost formată tocmai pentru a livra acele obiective majore pentru interesul nostru naţional”. Ați reușit, nătărăilor! Dar nu să livrați obiective majore, ci să umiliți odată în plus țara și poporul.

Lamentațiile, președintelui, premierului, ministrului de externe, și ambasadorului la Viena, sunt obscenități specifice derbedeilor de cartier, prinși de miliție – pentru că poliția de azi nu mai prinde niciodată infractorii, ci doar fraierii.
Niciunul nu a avut minima onoare să iasă la declarații, să apară public, după rușinea de ieri. Toți s-au limitat să se ascundă în spatele unor mesaje și comunicate sterpe, care nu fac decât să reconfirme micimea diplomației și guvernării României.

Principal responsabil, Klaus Iohannis a transmis că „atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”. Ridicol! Pe cine interesează ce spune acest leneș? Cine ține cont de rumegatul lui în Europa?

Alt vinovat pentru eșecul înregistrat ieri, Nicolae Ciucă s-a declarat „profund dezamăgit de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI, în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen”. Cum, generale? În timp ce îți curge în conturi salariul și pensia specială lunară de mii de euro, tot tu ești dezamăgit? Ce să mai spună românul sărăcit de incompetența ta și a vânduților din guvernul pe care îl conduci?

Alt responsabil, Bogdan Aurescu a anunțat că „Ministerul Afacerilor Externe respinge ferm ca total inadmisibilă poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen” … așa, și? Cine îl bagă în seamă pe acest liliputan al diplomației?

Nu cel din urmă, însă în mod cert cel mai slinos dintre diplomații vinovați pentru umilința de ieri, Emil Hurezeanu, va rămâne principal imbecil în spectacolul tragediei Schengen. Cum este posibil ca un român, un ardelean să transmită public o scrisoare în care să afirme că este „rezident temporar al unui spațiu comun care se revendică de la uzanțele unei tradiții și culturi administrative inițiate de împărăteasa Maria Tereza”? Că „de secole admirăm și ne orientăm după acțiunea politică, socială și economică a unei Viene încărcate de tradiții, atât în ceea ce privește practica de guvernare și administrare, cât și modul în care se construiește și se transmite acțiunea diplomatică”.

Chiar atât de ramolit intelectual a ajuns Hurezeanu, încât a uitat ce reprezintă Maria Terza pentru Transilvania? Adică: iobăgie, refuzul drepturilor pentru majoritatea reprezentată de români, crime, jafuri și umilințe, pentru românii care s-au ridicat pentru drepturile ardelenilor! Prin gestul său public, Hurezeanu și-a bătut joc încă odată de memoria și istoria românilor din Transilvania, călcați secole de-a rândul în picioare de minoritățile austro-ungare. Pentru această prăbușire, Hurezeanu și-a demonstrat spiritul germanofil, odată cu disprețul pentru adevăr, istorie și românii care din munca lor plătesc lunar zeci de mii de euro pentru plata și confortul unor politicieni și diplomați ratați: Klaus Iohannis, Nicoae Ciucă, Bogdan Aurescu, Emil Hurezeanu, Lucian Bode, Marcel Ciolacu.

DEMISIA, NĂTĂRĂILOR! DEMISIA, VÂNZĂTORI ȘI TRĂDĂTORI DE ȚARĂ!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la DEMISIA, NĂTĂRĂILOR!

 1. WAGNER spune:

  Daca e s-o luam pe aia dreapta , la ora actuala Romania are de ales intre a fi sluga Nato si Ue , si a alege un parteneriAT SAU CE-O FI, CU BRICS.
  E greu sa fii in BRICS cit timp tara e sub ocupatie iar poporul e spalat pe creier si timorat ca vin Chinezii si Russi sa ne cumpere.
  Sintem cu spatele la zid si nu vad vreo iesire

 2. Ciobanu spune:

  Buna ziua! Domnule Tomozei, azi am avut bucuria sa vad un podcast in care dvs ati fost invitat. Am avut o revelatie ca mai sunt romani, din pacate necunoscuti, care mai gandesc limpede, si au curajul sa si exprime gandurile.Perfect adevarat. Insa ramane o intrebare, care nu are inca raspüns: cum scapam din aceasta panza de paianjen in care ne zbatem de atata timp? Probabil, o sa spunet ca prin vot. Dar vorba lui Nenea Iancu: „bine, bine, dar eu cu cine votez!? Multumesc!

  • Dan Tomozei spune:

   În condițiile în care avem liderii plantați de afară, singura soluție este pe cont propriu și susținerea celui aproape aflat în dificultate.
   Să facem bine, să ajutăm atunci când putem, să spunem o vorbă bună și să tăcem atunci când este cazul, nu costă absolut nimic.
   Gânduri bune.

 3. Ion spune:

  Atât titlul articolului cât și conținutul exprima exact situația în care ne aflăm.

 4. Vali Constantinescu spune:

  Corect ce scrieți.
  Dar, mă gândesc deseori, vizavi de tot ce ni se întâmplă, că ne revoltam cam degeaba.
  Oare nu este totul un aranjament si orice am face… tot rau ar fi pentru noi, ca nație, ca țară pentru ca avem conducători slabi – vanduti pentru taleri in plus…
  Ce poate face poporul singur, fără sprijin?
  Parcă poporul ăsta nu mai are vână. E slab – slab, resemnat total.

  Totusi:
  https://www.sport.ro/fotbal-intern/decizia-radicala-a-celor-de-la-universitatea-craiova-dupa-ce-austria-a-blocat-aderarea-romaniei-la-spatiul.html

  Aud și că Scoala de Fotbal Gica Popescu, a procedat la fel!

  • Dan Tomozei spune:

   Poporul nu are cum să fie altfel decât liderii. Când liderii sunt slabi, poporul este turmă. Când din popor se ridică un lider și nu este trădat de cei din jur … există șansă pentru schimbare. Altfel, ca popor, suntem consecvenți, în linie cu tot ceea ce am demonstrat la scara istoriei, cu mici accidente de care ne atârnăm.

 5. Un cetățean revoltat spune:

  Foarte bun comentariul.

 6. andron spune:

  „este clar că în această perioadă practic are loc o schimbare enormă de linii geostrategice, iar România este cumva cuprinsă între zone de extindere”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.