Xi Jinping: Copiii, bătrânii, dezvoltarea, istoria și pacea, prioritățile Chinei în 2024

Scopul nostru esențial este acela de a oferi o viață mai bună oamenilor, în care copiii să fie bine îngrijiți și să primească o educație bună, tinerii să aibă ocazia de a-și continua cariera, persoanele în vârstă să aibă acces adecvat la servicii medicale și îngrijire, având grijă de problemele care contează pentru fiecare familie, ca prioritate de vârf a guvernului, a transmis ieri seară, președintele Chinei, Xi Jinping, în mesajul de Anul Nou 2024.

Președintele Xi a subliniat că societatea chineză trebuie să promoveze o atmosferă caldă și armonioasă, să extindă mediul pentru inovație și să creeze condiții de viață tot mai bune, astfel încât oamenii să poată trăi fericit, să ofere tot ce este mai bun și să își realizeze visurile, în 2024, Guvernul de la Beijing vizând dublarea eforturilor destinate educației, științei și tehnologiei, pentru formarea și promovarea de specialiști.

Evidențiind o serie de realizări interne și de cooperare internațională, liderul chinez a arătat că economia chineză a menținut procesul de redresarre post-pandemic, înregistrând progrese în dezvoltarea de înaltă calitate, o serie de industrii avansate, inteligente și ecologice devenind noi piloni ai economiei. Mai mult, în 2023, China a marcat al 20-lea an consecutiv în care producția agricolă a crescut.

Un segment important din cadrul mesajului de Anul Nou a fost rezervat pregiunilor Hong Kong, Macao și Taiwan, care trebuie să îmbrățișeze noile oportunități de dezvoltare cu zona continentală chineză, fiind subliniat că, integrarea în dezvoltarea generală a Chinei va asigura prosperitatea și stabilitatea pe termen lung. De asemenea, Xi Jinping a subliniat că în mod cert China va fi reunificată, toți chinezii de pe ambele maluri ale Strâmtorii Taiwan trebuind să fie legați de o motivație comună, beneficiind de gloria întineririi națiunii chineze.

Arătând că în 2023 China a continuat să fie fabrica lumii, produsele Made in China fiind tot mai apreciate la nivel global, președintele Xi a vorbit despre dezvoltarea bazată pe inovație, dar și despre noile performanțe: avionul de pasageri C919, nava de croazieră de mari dimensiuni, navele spațiale Shenzhou, submersibilul de adâncime cu echipaj uman, telefoanele mobile vehiculele cu energie nouă, bateriile cu litiu și produsele fotovoltaice, toate realizate printr-un uriaș efort intern, cu determinare și perseverență.

Un aspect semnificativ subliniat în mesajul de Anul Nou 2024 a vizat istoria milenară a poporului chinez, descoperirile și siturile arheologice tot mai bine puse în evidență, toate reprezentând o dovadă a istoriei pline de onoare a Chinei și civilizației chineze. „Toate acestea sunt sursa din care derivă încrederea și puterea noastră”, a transmis președintele Xi Jinping.

Având în vedere că, Noul An 2024, RP Chineză va marca 75 de ani de la fondare, autoritățile de la Beijing vor avansa cu fermitate în modernizarea în stil chinezesc, aplicând noua filozofie de dezvoltare pe toate planurile, accelerând construirea noii paradigme de dezvoltare de înaltă calitate, urmărind dezvoltarea și protejarea securității naționale.

În planul relațiilor externe, în Nou An China va continua să coopereze și să asume responsabilitatea de țară majoră, promovând dialogul cu prietenii vechi și noi, pentru a îmbunătăți înțelegerea comună, în condițiile în care „indiferent de modul în care poate evolua peisajul global, pacea și dezvoltarea rămân tendința de bază și numai cooperarea în beneficiul reciproc poate oferi rezultate”.
Pe acest fond, președintele Xi a arătat că la nivel global o serie de conflicte sunt încă în desfășurare, China urmând ca și în 2024 să depună eforturi pentru mediere și dialog, pentru binele comun al umanității, construind o comunitate cu viitor comun, pentru a face lumea un loc mai bun pentru toți.

China dorește „prosperitate în marea noastră țară, ne dorim pace în lume și liniște”, a mai arătat președintele Xi Jinping, în finalul mesajul adresat cu ocazia Noul An 2024.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Stația Spațială a Chinei, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Xi Jinping: Copiii, bătrânii, dezvoltarea, istoria și pacea, prioritățile Chinei în 2024

 1. Tatukka spune:

  La mulți ani !!! De la Sibiu.
  Mulțumesc frumos pentru articolele despre viața socio -politico -economica din CHINA.
  NU am nici -o îndoială că drumul pe care merge China, este cel mai bun.
  Viața lungă și bună pentru Președintele Xi JINPING care spunea atît de bine :-Timpul în care China era umilită…a trecut.

 2. Vlad Tepes spune:

  Cuvintele d-lui Xi sint tulburatoare.
  Ii doresc viata lunga si puterea necesara transpunerii in practica a gindurilor sale !
  La multi ani Chinei si dvs., d-le Tomozei !

 3. doina0034gmailcom spune:

  La mulți ani din România d-le Dan Tomozei!

 4. Gabriela Coleasa spune:

  La mulți ani din România d-le Dan Tomozei! Frumos ar fii dacă lumea ar avea capacitatea de a vedea adevărată China și de a scăpa de prejudecăți rezultate dintr-o propaganda bolnavă!
  Va doresc tot binele!

 5. Vasile spune:

  Apreciez ceea ce faceți. La Multi Ani, domnule!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.