Ambasadorul României în China: Dorim deschidere și interes pentru dialog și colaborare

În condițiile în care în 2024 vor fi marcați 75 de ani de relații diplomatice bilaterale România-China, există un argument puternic pentru strângerea cooperărilor, pentru deschidere, prietenie și interes pentru dialog și colaborare, a declarat, astăzi, Ambasadorul României în R.P. Chineză, E.S. Dan-Horia Maxim, aflat în vizită la Radio China Internațional (RCI) – China Media Group (CMG). (Sursa: romanian.cri.cn)

“Vom fi foarte bucuroși și ne dorim, așa cum ați subliniat, să întărim și să consolidăm cooperarea dintre Ambasada României și instituția dumneavoastră, pentru a ne asocia la o serie de evenimente pe care le avem în vedere în perioada următoare, pentru a ne bucura de schimburi cât mai aprofundate și de relații cât mai bune”, a declarat E.S. Dan-Horia Maxim, în cadrul dialogului avut cu Xia Yongmin, șeful Departamentului de programe în limbile europene și latino-americane, și cu directorul secției de limba română, Wu Min.

La rândul său, Xia Yongmin a exprimat speranța ca Ambasada României în China să sprijine dialogul între instituțiile media din China și România, pentru a ajuta cele două popoare să vadă realitatea din fiecare țară, fără ca aceasta să fie filtrată de terțe părți, cum sunt media occidentale.

În cadrul vizitei, ambasadorul român a fost însoțit de Atașatul cultural – ministru consilier, Claudiu Florian.

TEXTUL INTEGRAL AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.