ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – Alegerile de la Chişinău, pe ultima sută de metri

Duminică, în Republica Moldova va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Lupta cea mare se dă pentru Primăria Chişinău între liberalul Dorin Chirtoacă şi candidatul comuniştilor, Igor Dodon.
Lupta cea mare se dă pentru Primăria Chişinău, unde candidatul comun al Alianţei pentru Integrare Europeană, liberalul Dorin Chirtoacă, se va confrunta cu candidatul comuniştilor, Igor Dodon.
În primul tur al alegerilor, candidatul comuniştilor Dodon a obţinut 48,07% din voturi, în timp ce candidatul liberalilor, Dorin Chirtoacă, cu 1,5% mai puţin.
Pentru al doilea tur, atât Partidul Liberal-Democrat al premierului Vlad Filat, cât şi Partidul Democrat al preşedintelui interimar, Marian Lupu, dar şi mai multe partide extraparlamentare şi candidaţi independenţi şi-au declarat susţinerea pentru Dorin Chirtoacă.
Analistul Dan Dungaciu spune că „ultimele două săptămâni arată altfel la Chişinău. Nu doar că oraşul arată altfel şi are panotaj mai intens şi chiar mesaje politice mai clare din direcţia candidatului Dorin Chirtoacă. Lucrul care s-a schimbat în plus este că de data aceasta Dorin Chirtoacă este candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană, nu mai este doar candidatul Partidului Liberal”.
De asemenea Dan Dungaciu spune că „asta îi măreşte evident şansele, pentru că miza Alianţei în această campanie este să reuşească să-şi aducă la vot membrii”.
În opinia lui Dan Dungaciu, întrebarea-cheie este „de ce nu a reuşit să facă din primul tur? A contat sigur şi o anumită sancţiune pe care a primit-o Alianţa, pentru că aspiraţiile enorme pe care le-a declanşat nu s-au materializat”.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, Republica Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.