China reflectată în presa de la Bucureşti – 22.06.2011

ZIARUL FINANCIAR – China nu crede în dispariţia monedei euro şi trimite în Europa mai mulţi bani decât în Statele Unite

Deşi Europa este afectată de criza datoriilor suverane şi a trebuit să salveze trei ţări de la colaps în ultimul an, China preferă să investească în obligaţiunile europene decât în cele emise de guvernul Statelor Unite, ţară care la rândul său are probleme cu datoriile şi economia. China, noul tigru economic al lumii, a cumpărat în primele patru luni ale acestui an datorii suverane europene în valoare mai mare decât cea a activelor deno¬minate în dolari achiziţionate în aceeaşi perioadă, se arată într-o analiză a băncii britanice Standard Char¬tered. Banca apreciază că orien¬tarea către euro face parte din eforturile Beijingului de a diversifica investiţiile în valută, concentrate pe moneda americană.
Textul integral AICI

BURSA – ING se extinde în China

Grupul financiar olandez ING Group intenţionează să stimuleze creşterea diviziei sale bancare din China ajutând accelerarea expansiunii companiilor chineze peste hotare şi a firmelor europene în China, transmite China Daily, potrivit Agerepres. Directorul diviziei bancare a ING din China, Robert Scholten, a declarat că activitatea diviziei se va concentra pe segmentul corporate, folosind experienţa din Europa pentru a furniza servicii financiare necesare extinderii companiilor din China şi Europa.
Textul integral AICI

FINANCIARUL – Problema Greciei devine globala. China si Japonia promit sa sustina zona euro

(…) … In paralel, China a continuat sa cumpere datorii europene, in detri¬men¬tul acti¬velor in dolar, potrivit unui studiu Stan¬dard Chartered, obiectivul Beijin¬gului fiind de diversificare a activelor si de a intinde europenilor o mana pu¬ternica de sprijin. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Coreea de Nord se teme de revolte. Phenianul cumpără echipamente antirevoltă din China

Phenianul a creat o unitate specială de poliţie şi a cumpărat din China numeroase echipamente antirevoltă, pentru a putea interveni în cazul unor posibile mişcări populare similare celor din lumea arabă, relatează marţi presa sud-coreeană. Coreea de Nord a cumpărat în ultimele luni, prin intermediari, căşti, scuturi şi gaze lacrimogene, scrie agenţia sud-coreană Yonhap, citată de portalul 7sur7. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Coreea de Nord se teme de o revoltă populară ca în Orientul Mijlociu

Phenianul a creat o unitate de poliţie şi a cumpărat de la China numeroase echipamente antirevoltă pentru a putea răspunde unor eventuale manifestaţii populare similare celor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, a anunţat marţi presa sud-coreeană, citată de AFP. Coreea de Nord a cumpărat caschete, scurturi şi gaze lacrimogene în ultimele luni, prin intermediari, din oraşul chinez Shenyang (nord-est), potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.