China reflectată în presa de la Bucureşti – 25.07.2011

JURNALUL NAŢIONAL – Balada lui Porumbescu a răsunat în inima Chinei

Acordurile pline de emoţie ale Baladei lui Ciprian Porumbescu au răsunat, sâmbătă seara, la National Centre for Performing Arts din Beijing, în interpretarea Clarei Cernat, cea mai renumită violonistă româncă, în prezent stabilită în Franţa. Într-o combinaţie muzicală specială, Clara Cernat a fost acompaniată la orgă de Thierry Huillet, cel care îi este şi partner de viaţă, acordurile Baladei făcând să vibreze cei aproape 800 de chinezi prezenţi, destul de puţin obişnuiţi cu muzica occidentală clasică. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – Prea mulţi bani, noua problemă a Chinei

Rezervele valutare ale Chinei au crescut mult mai rapid decât se aşteptau analiştii, un fenomen care începe să devină o problemă. Astfel, chinezii aveau la sfârşitul lunii iunie o rezervă de 3.200 mld. dolari, cu 30,3% mai mult decât cu un an înainte. Rezervele vor continua să crească până la sfârşitul anului, deşi într-un ritm mai redus, ceea ce ar putea duce la majorarea provizioanelor băncilor locale, în ideea de reduce lichidităţile disponibile în piaţă. În acest moment, China obţine surplus din toate direcţiile. Surplusul comercial, diferenţa dintre exporturi şi importuri, a crescut neaşteptat în luna iunie, la 22,3 mld. dolari, pe fondul scăderii importurilor. La rândul lor, investiţiile străine directe au atins 17,8 mld. dolari în perioada aprilie-mai. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Cum arată magazinele Apple false din China

Un blogger american a descoperit trei magazine Apple false în China, în oraşul Kumming, scrie BBC News. Fotografii ale magazinului, personalului au fost postate pe blogul BirdAbroad.org. Bloggerul american notează în comentariul său că a discutat cu mai mulţi angajaţi din magazinele respective, care erau convinse că lucrează pentru compania americană de IT. Blogul BirdAbroad subliniază că magazinele din China sunt printre cele mai bune falsuri făcute vreodată: de la modul de aşezare a treptelor, până la tricourile albastre purtate de angajaţi. Există un defect major însă care a atras de fapt atenţia bloggerului: Pe faţada magazinului, alături de logo-ul companiei, era afişat textul „Apple store” şi traducerea sa în chineză. Magazinele oficiale Apple nu afişează decât „mărul” la intrare, fără niciun alt text. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Trei mari greşeli ale economiei americane pe care le repetă acum China

La prima vedere ar putea părea o întrebare stupidă, dar ce au în comun economia americană cu cea chineză, în condiţiile în care statul asiatic literalmente „nu mai poate de atâta bine”, în timp ce de cealaltă parte se fac eforturi disperate pentru evitarea unui default, scrie revista Time. Problema este însă că economia supraalimentată a Chinei se dezvoltă atât de repede încât nu mai poate face faţă solicitărilor sociale, iar mediul politic reacţionează deseori greoi la noile provocări. China începe astfel să se confrunte problemele pe care chiar ea le-a pus în urmă cu câteva decenii economiilor dezvoltate, în special celei americane. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – China a demis trei responsabili şi a ordonat revizuirea reţelei feroviare de mare vitează

China a demis trei responsabili de rang înalt de la căile ferate şi a dispus revizuirea urgentă a reţelei sale feroviare de mare viteză, la o zi după coliziunea între două trenuri soldată cu 43 de morţi şi peste 200 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ, informează Reuters şi AFP. Accidentul, cel mai grav din istoria TGV din China, readuce în actualitate aspectul fiabilităţii reţelei care, în câţiva ani, a devenit cea mai vastă din lume, cu 8.000 de kilometri de cale ferată. … (…).
Textul integral AICI

GÂNDUL – Cel puţin 32 de morţi după un accident feroviar pe o linie de mare viteză din China

Cel puţin 32 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite după ce un tren chinez a lovit o altă garnitură oprită din cauza unei pene de electricitate provocată de un fulger, pe o linie de mare viteză din estul ţării, informează AFP, citând presa chineză. … (…).
Textul integral AICI

RADIO ROMÂNIA – Accident feroviar în China

SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ – Aurul a avut o evolutie ezitanta – a oscilat intre 1.600 si 1.610 dolari/uncie

Vor ajunge europenii la o solutie de salvare a Greciei? Economia Chinei este pe punctul de a intra intr-o faza de turbu­len­te? SUA vor reusi sa convina condi­tiile de ridicare a plafonului de indatorare pen­­tru a evita un default? Sunt numai cate­va dintre intrebarile care au sporit, sapta­­mana trecuta, starea de neliniste a inves­titorilor. Pe acest fundal, piata meta­lelor a afisat o evolutie ezitanta la Lon­don Metal Exchange. Astfel, la inceputul intervalului de referinta, „pretul metale­lor de baza a fost impulsionat de o serie de rezultate pozitive afisate de intreprinderile americane”. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.