China reflectată în presa de la Bucureşti – 28.07.2011

HOTNEWS – China cere Statelor Unite să oprească zborurile de recunoaştere din apropierea teritoriului său

China a solicitat Statelor Unite ca avioanele de recunoaştere americane să nu mai survoleze în apropierea coastelor sale, pentru că altfel relaţiile de încredere dintre cele două ţări ar urma să fie afectate serios, anunţă AFP. … (…).
Textul integral AICI

FINANCIARUL – China a devenit cel mai mare producător de bere al lumii în 2010

La nivel mondial, fiecare a patra sticlă sau cutie de bere este fabricată în China. Potrivit unui studiu al companiei Barth-Haas Group, China a produs anul trecut cu 25 de milioane de hectolitri mai multă băutură din hamei decât în 2009, adică 448 de milioane. Prin ur­mare, China a preluat supremaţia la acest indicator în lume, întrecând nu numai SUA, cât şi Germania, patria berii. Interesant este că mai mult de jumătate din volumul total de bere este produs în China de firme locale. Concernele China Resource Brewery, Tsingtao Brewey Group sşi Yanjing intră în topul celor mai mari companii de resort din lume (locurile 5, 6 si, respectiv, 8). … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Pământ sacru, Monumente sacre

(…) El este organizat tematic în aşa fel încât să releve teme şi preocupări universale, subliniind ideea că Pământul este un rezervor de energie şi putere spirituală – fapt reflectat în liniile de energie telurică din Europa şi în căile dragonilor din China, ca şi stâncile şi munţii sacri întâlniţi pretutindeni în lume, precum Uluru în Australia şi în Canionul Chelly, Arizona, care a constituit un refugiu timp de mii de ani. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Ministrul român de externe: Dorim relaţii bune cu Rusia, dar pentru un dans este nevoie de doi

(…) Despre afaceri se crede, în general, că nu au graniţe şi că businessul nu ar fi afectat într-o mare măsură de relaţiile politice. Principiul nu se aplică însă în relaţiile cu China, unde, dacă nu ai „intrare” la decidenţii politici, nu poţi spera să faci afaceri la nivel de anvergură, ci cel mult bişniţă. China este o piaţă imensă şi teoretic orice produs românesc poate fi vândut acolo. Doar că deficitul comercial al României în relaţiile cu China este major şi nu dă semne că s-ar diminua. China ocupă locul cinci în importurile României, 5,5% din total, dar în topul exporturilor această ţară nu este decât pe locul 15-17. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Primii moldoveni, angajaţi printr-un program de atragere în ţară a tinerilor care studiază în strainătate

(…) Majoritatea solicitanţilor au studiat în Europa, după care urmează SUA, Emiratele Arabe Unite, China şi Federaţia Rusă. Tinerii sunt specializaţi în economie, finanţe, management şi marketing, ştiinţe juridice, relaţii internaţionale, având şi experienţă de muncă în domeniu. … (…).
Textul integral AICI

CURIERUL NAŢIONAL – În cursa oraşelor-gazdă ale Jocurilor Olimpice, Londra a câştigat sprintul

(…) Împreună cu costurile de la Jocurile Paralimpice, Londra va cheltui pentru Jocurile Olimpice ce vor începe la 27 iulie 2012, aproximativ 9,3 miliarde de lire sterline. China a cheltuit 70 miliarde de dolari pentru Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, iar J.O. din 2004 au costat-o pe capitala Greciei, Atena, mai mult de 11 miliarde de euro (16 miliarde de dolari). Ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice au lăsat oraşele-gazdă cu facilităţi insuficient folosite. În China, oficialii transformă iconicul stadion Bird’s Nest într-un centru comercial şi un loc de divertisment. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Detenţie în China şi glorie internaţională

Pentru prima dată în afara Chinei, 227 de fotografii realizate de el între 1983 şi 1993 au fost expuse la New York, de Asia Society, începând cu 29 iunie, la numai câteva zile după eliberarea pe cauţiune a artistului (22 iunie), până la 14 august. La sfârşitul lunii mai, la Târgul de Artă Contemporană de la Hong Kong, mulţi artişti chinezi purtau T-shirt-uri albe pe care era scris: „Unde este Weiwei?”. Artistul Weiwei, de reputaţie internaţională, dispăruse la sfârşitul lunii aprilie, când se pregătea să ia avionul de la Beijing pentru Hong Kong. După câteva zile, autorităţile chineze au anunţat că acesta a fost reţinut. Dar abia la jumătatea lunii mai, soţia lui, artistul vizual Lu Qing, a primit autorizaţia de a-l vedea, însoţită de interdicţia de a dezvălui locul detenţiei. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Sute de chinezi protestează după moartea unui vânzător ambulant

Sute de chinezi au manifestat împotriva poliţiei, în sud-vestul ţării, în urma morţii unui vânzător ambulant, care ar fi fost bătut de forţele de securitate, au anunţat autorităţile şi presa oficială, relatează AFP, potrivit Mediafax. Protestatarii furioşi s-au reunit, marţi după-amiază, în oraşul Anshum (provincia Guizhou), unde a murit vânzătorul ambulant. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.