ROMÂNIA LIBERĂ – Preşedintele Băncii Mondiale avertizează: Economia mondială intră într-o nouă zonă periculoasă
(…) … China este bine poziţionată să devină o ţară cu venituri mari în următorii 15-20 de ani, de la statutul actual de venit mediu superior, a arătat el.
Textul integral AICI
ROMÂNIA LIBERĂ – Coreea de Sud vrea să investească la centrala de la Cernavodă
(…) … Ca urmare a vizitei premierului Emil Boc în China, companiile şi-au manifestat interesul pentru compania EnergoNuclear. Costul estimat al proiectului este de patru miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari). Reprezentanţii companiei coreene vor face în curând o vizită oficială în România pentru a discuta detaliile tehnice ale acordului. (…) Totodată, şi compania chineză China Nuclear PowerEngineering este interesată să investească în proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, urmând ca în luna octombrie să fie semnat acordul de confidenţialitate, care va permite continuarea negocierilor şi intrarea în proiect a companiei. … (…).
Textul integral AICI
COTIDIANUL – De la porţelanurile chinezeşti la soliditatea fierului forjat
Moda serviciilor de masă din porţelan chinezesc a apărut în Europa la sfârşitul secolului al XVII-lea. Începând cu Regele Ludovic al XV-lea al Franţei, toate familiile nobiliare îşi doreau aceste piese, ca semn al bunului-gust şi al rangului lor. Comandarea în China a unui asemenea serviciu era gradul suprem de lux. … (…).
Textul integral AICI
BURSA – Banca Mondială: Motoarele de creştere meteorică ale economiei chineze sunt în declin
(…) „Motoarele de creştere meteorică ale economiei chineze sunt în declin. Până în 2030, dacă China ajunge la un venit pe cap de locuitor de 16.000 de dolari – o posibilitate rezonabilă – efectul asupra economiei mondiale va fi echivalent cu adăugarea a 15 Corei de Sud de astăzi”, a afirmat oficialul Băncii Mondiale. Acesta a avertizat că fără schimbări fundamentale, China doar va exacerba problemele economiei mondiale şi cele proprii: dezechilibrele mai ridicate, preţul mai mare al alimentelor şi al resurselor, mai multe daune aduse mediului, sprijinirea cu dificultate a populaţiei îmbătrânite şi dependenţa de pieţele externe. … (…).
Textul integral AICI
CAPITAL – Ce limbă vorbesc banii: Cele mai utile limbi străine pentru afaceri
Cea mai utilă limbă în afaceri după engleză este mandarina chineză, vorbită de 845 milioane de oameni din China, arată un sondaj realizat de Bloomberg Rankings. Bloomberg a alcătuit acest top bazându-se pe numărul de vorbitori, pe numărul de țări unde limba respectivă este oficială, populația lor, puterea financiară, educatia și rata de alfabetizare. … (…).
Textul integral AICI
FINANCIARUL – Ce limbă vorbesc banii: Cele mai utile limbi străine pentru afaceri
Din aceasta toamna, economia mondiala intra intr-o noua zona periculoasa, avertizeaza Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale. Declaratia a fost rostita la Beijing, in cadrul unei conferinte despre China in perspectiva anului 2030. „Criza financiara din Europa a devenit o criza a datoriilor de stat, cu implicatii serioase pentru Uniunea Monetara, banci si competitivitatea unor tari. Tara mea, Statele Unite, trebuie sa abordeze probleme precum cea a datoriei, a cheltuielilor, a reformei fiscale, pentru a consolida cresterea in sectorul privat, dar si politica comerciala stagnanta. Acestea sunt decizii care trebuie luate in Europa si in SUA. Dar noi traim intr-o economie globala. Deciziile din Europa, deciziile din SUA, cele din China ne afecteaza pe toti”, a explicat seful BM. … (…).
Textul integral AICI