BURSA – Provincia Fujian din China caută oportunităţi de afaceri în Giurgiu
Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu, a primit o invitaţie de a vizita provincia Fujian din China în vederea stabilirii unor legături de afaceri. Invitaţia a fost lansată, la finalul săptămânii trecute, de directorul de Afaceri Externe din această provincie, Duan Qian Zheng, cu ocazia vizitei pe care o delegaţie din Fujian a efectuat-o la Giurgiu. „Zona turistică a pădurii Comana şi Portul de la Dunăre din municipiul Giurgiu sunt două obiective pentru care avem proiecte de dezvoltare în următoarea perioadă şi pentru care am putea primi propuneri de afaceri din partea investitorilor din Fujian”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, citat de Agerpres. El a mai dat exemple de oportunităţi de afaceri în Zona Liberă şi la Şantierul Naval din Giurgiu. Investitorii chinezi, care locuiesc într-o provincie cu peste 30 de milioane de cetăţeni, s-au arătat interesaţi de proiecte concrete privind dezvoltarea oportunităţilor de transport pe Dunăre, dar şi de o colaborare în domeniul obţinerii energiei electrice de la soare şi au promis o colaborare cu firme din China care pot livra panouri şi instalaţii solare în condiţiile în care la Giurgiu se vor dezvolta parcuri de captare a energiei solare. … (…).
Textul integral AICI
CAPITAL – Chinezii cumpără lingouri de aur de la automat
Într-un aglomerat cartier comercial din Beijing a fost instalat un aparat automat pentru vânzarea aurului, potrivit presei chineze. Astfel, chinezii pot cumpăra cu bani lichizi sau cu cărţi de credit diferite lingouri la preţul pieţei, a explicat pe site-ul său Ziarul Poporului, citat de AFP. Greutatea maximă care poate fi achiziționată de 2,5 kilograme, iar valoarea sa este estimată la valorează 116.000 euro. Automatul este exploatat de Banca Comercială Agricolă împreună cu o societate chineză de resort. Reprezentanții acestora au declarat că intenţionează să instaleze alte asemenea automate în locuri intens supravegheate, precum magazine de metale preţioase sau cluburi private, informează Agerpres. … (…).
Textul integral AICI
ZIARUL FINANCIAR – Magazinele de lux din Paris au devenit „obiective turistice” pentru chinezi
Parisul a fost dominat în ultimele luni de chinezi, care au început să călătorească în număr mare în străinătate pentru a face cumpărături. Vizele individuale sunt costisitoare şi puţini chinezi au acces la ele, de aceea ei folosesc mai ales traseele turistice cu autobuzul, de obicei pentru călătorii de 10-15 zile, care cel mai adesea au ca punct de plecare Germania, având popasuri în Elveţia, Italia sau Olanda, potrivit agenţiei franceze de dezvoltare a turismului Atout France. Frecvent călătoria sfârşeşte în Paris, locul în care îşi fac cu preponderenţă cumpărăturile, scrie The New York Times. Vizitatorii chinezi au cheltuit în 2010 în Franţa aproximativ 890 de milioane de dolari (650,7 mil. euro), cu 60% mai mult decât în 2009, potrivit Atout France. … (…).
Textul integral AICI
ZIARUL FINANCIAR – Zona euro vrea să ridice un scut financiar de câteva miliarde pentru a se proteja de criza datoriilor
Guvernele din uniunea monetară lucrează la construirea unui zid financiar de protecţie în jurul Greciei, Irlandei şi Portugaliei în condiţiile în care SUA, Rusia şi China îşi intensifică presiunile pentru o rezolvare cât mai rapidă a crizei datoriilor din zona euro şi avertizează asupra pericolului unei noi recesiuni mondiale, iar un default al Greciei pare inevitabil. (…) Şeful băncii centrale chineze Zhou Xiaochuan (foto) a cerut guvernelor europene să rezolve urgent criza datoriilor prin măsuri „puternice şi credibile” de reducere a deficitului bugetar. Oficialul a insistat ca FMI să includă şi alte monede, precum yuanul, în cadrul drepturilor speciale de tragere (DST) deoarece resursele instituţiei nu pot acoperi nevoia de finanţare a statelor vulnerabile, scrie The Wall Street Journal. Zhou consideră că economiile dezvoltate trebuie „să ia măsuri prompte pentru a repara sectorul financiar şi să introducă reforme fundamentale pentru piaţa forţei de muncă şi piaţa imobiliară”. … (…).
Textul integral AICI
ZIARUL FINANCIAR – Noul val al ţărilor emergente care vor să înlocuiască gruparea BRIC
Acum zece ani, economistul Jim O’Neill de la Goldman Sachs inventa termenul BRIC pentru a atrage atenţia asupra oportunităţilor de câştig pe care le ofereau cele patru mari economii emergente: Brazilia, Rusia, India şi China. … (…).
Textul integral AICI
MEDIAFAX – Liderii europeni încearcă să rezolve criza, sub presiunea partenerilor internaţionali
Liderii europeni fac eforturi pentru a consolida puterea Fondului de stabilitate financiară, au declarat înalţi oficiali prezenţi la reuniunea anuală FMI-Banca Mondială de la Washington, în timp ce SUA, China şi alte ţări trag semnale de alarmă că criza datoriilor de stat afectează economia globală. … (…).
Textul integral AICI