România restructurează companiile de stat

Autorităţile române s-au angajat ferm să restructureze societăţile de stat şi să înceapă în scurt timp privatizarea pachetele minoritare de acţiuni deţinute la companiile energetice, a declarat premierului Emil Boc, citat de agenţia oficială de presă chineză, Xinhua.
Într-un discurs ţinut în Parlamentul de la Bucureşti privind proiectul de lege al bugetului pe anul 2012, primul ministru a subliniat importanţa măsurilor privind „creșterea competitivității economice”.
„Orice pierdere din companiile de stat înseamnă bani furaţi din buzunarul cetăţeanului”, a afirmat Emil Boc, adăugând că angajamentul ferm al Guvernului vizează restructurarea societățile deținute de stat, pentru fiecare companie urmând să fie luată decizii privind modalitățile optime de restructurare, îmbunătățirea managementului sau privatizare.
„Acest lucru va deschide calea spre performanţă a întreprinderilor de stat, deoarece aceste găuri negre ale economiei româneşti care produc deficite structurale în economie, trebuie să fie oprite,” a spus Emil Boc.
Potrivit analiştilor, cele aproximativ 700 de companii de stat din România reprezintă aproape 11% din PIB, dar cele mai multe dintre ele au înregistrat pierderi uriaşe din cauza managementului defectuos, a operațiunilor ineficiente şi din lipsa investiţiilor. Economiştii au arătat că pierderile sunt acoperite de bugetul de stat, adică de contribuabili, iar această situaţie afectează românii şi trage în jos economia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.