Republica Moldova: Un nou eşec în alegerea preşedintelui ţării

Parlamentul de la Chişinău a eşuat din nou, vineri, în încercarea de a desemna un preşedinte al ţării şi de a pune capăt unei crize politice care datează de mai bine de doi ani şi jumatate. Candidatul AIE, Marian Lupu, singurul înscris în cursă, nu a întrunit cele 61 de voturi necesare, anunţă Unimedia.md.
La scrutin au participat cei 58 deputaţi din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), Mihai Godea (fost liberal-democrat) şi cei trei deputaţi din „Grupul Dodon” (format din foştii comunişti Igor Dodon, Zinaida Greceanii şi Veronica Ambramciuc), aceştia din urmă votând împotriva alegerii lui Marian Lupu. În acest context, preşedintele nu este ales. În rezultatul numărării voturilor, comisia a constatat 58 voturi pentru, 3 împotrivă şi 1 buletin gol (nevalabil).
Pentru desemnarea unui preşedinte al ţării este nevoie de voturile a 61 din cei 101 parlamentari, în condiţiile în care Alianţa pentru Integrare Europeană deţine 58 de mandate, comuniştii 39 de mandate, iar 4 deputaţi sunt neafiliaţi. … (…).
Textul integral pe HOTNEWS.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, Republica Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.