Victor Boştinaru a fost ales prim-vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu China

Eurodeputatul PSD, Victor Boştinaru (foto), a fost ales în mod unanim, în funcţia de Prim-vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Populară Chineză. Alegerea eurodeputatului român a avut loc ieri în cadrul reuniunii delegaţiei, după ce fostul eurodeputat francez, Henri Weber, a demisionat din această funcţie.
Victor Boştinaru şi-a exprimat gratitudinea faţă de membrii acestei delegaţii pentru încrederea pe care i-au acordat-o dar şi speranţa că următorii doi ani şi jumătate vor aduce o îmbunătăţire a relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi China: ‘Nu trebuie să mai explic importanţa pe care China o are la nivel global, în termeni de creştere economică, industrie, comerţ şi mediu. Criza economică globală ne-a arătat că Uniunea Europeană are nevoie de China, în aceeaşi măsură în care China are nevoie de UE. Cred că astăzi este mai important ca niciodată să consolidăm cooperarea dintre cei doi actori, iar Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să coopereze cu noua conducere a Chinei’ a declarat eurodeputatul Victor Boştinaru.
În noua sa calitate de Prim-vicepreşedinte, eurodeputatul Victor Boştinaru va participa în perioada următoare la o vizită în China, împreună cu preşedintele Delegaţiei, eurodeputatul Enzo Rivellini, pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel cu oficiali chinezi. Scopul acestei vizite este pregătirea viitoarei reuniuni interparlamentare Uniunea Europeană – China, care va avea loc în vara acestui an.
Sursa: AGERPRES

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, Europa - Asia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.