România ar putea găzdui următorul Forum „China – Europa Centrală şi de Est” în 2013

Primul ministru al României, Mihai-Răzvan Ungureanu, a avansat, joi, în cadrul reuniunii de lucru ocazionată de lucrările Forumului Economic „Polonia – Europa Centrală – China”, disponibilitatea României de a găzdui următorul Forum „China – Europa Centrală şi de Est” în 2013.
„Sunt mândru să subliniez contribuţia românească la cooperarea regională cu China şi, în lumina acestei contribuţii, să exprim disponibilitatea ţării mele de a găzdui următorul Forum China – Europa Centrală şi de Est, la Bucureşti, în 2013”, a arătat premierul Ungureanu în timpul alocuțiunii sale.
„Este important să dezvoltăm în continuare cooperarea economică și investiţiile între Europa şi China care, deși ample, sunt încă sub potenţialul lor. Decizia luată la ultimul Summit UE-China, din luna februarie, privind inițierea negocierilor pentru un acord în domeniul investițiilor este foarte încurajator pentru toţi. Are potenţial pentru a deveni un important catalizator al intensificării relaţiilor EU – China.
Dar ambiţiile noastre regionale de atragere a investiţiilor chineze şi cooperare în relaţia cu UE ar trebui să însemne mai mult decât intensificarea comerţului şi dezvoltarea infrastructurii. Sectorul energetic se numără printre cele cu cel mai mare potenţial şi aşteptăm rezoluţia Reuniunii la Nivel Înalt privind Securitatea Energetică care va avea loc în data de 3 mai. Avem un interes comun în a dezvolta surse durabile şi mai curate de energie și, mai ales, surse de energie regenerabilă.
Schimbul de experienţă și exemple de bună practică, dezvoltarea de proiecte comune şi răspunsul la nevoile de eficienţă energetică ale comunităţilor noastre reprezintă o platformă regională valoroasă pentru o cooperare avantajoasă a UE cu China”. … (…)
Textul integral pe GOV.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din arhive, EU Centrală şi de Est, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.