XINHUA – Liderul opoziţiei, numit noul prim ministru în România

Preşedintele României, Traian Băsescu, la desemnat, vineri seara, pe Victor Ponta, liderul opoziţiei şi al Partidului Social Democrat, în funcţia de prim ministru, transmite agenţia oficială de presă chineză, XINHUA.
Preşedintele Băsescu a făcut numireala multe ore după ce o moţiune de cenzură a răsturnat guvernul de centru-dreapta condus de fostul şef al serviciilor secrete Mihai Răzvan Ungureanu.
„Astăzi, am avut consultări cu părţile parlamentare pentru a desemna un nou prim-ministru”, a declarat Băsescu, adăugând că Partidul Social Democrat a fost singurul care a propus un premier pentru viitorul guvern.
„Prin urmare, există numai un singur nume care a fost propus, Victor Ponta. De aceea, l-am invitat la Palatul prezidenţial. Am semnat decretul denumirea şi îl încredinţez să formeze un nou Cabinet”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.
Premieruil desemnat, Victor Ponta, s-a angajat să „revitalizeze speranţa români că lucrurile sunt conduse în direcţia cea bună”. El a adăugat că va prezenta un program de activitate şi lista noului cabinet în cel mai scurt timp posibil.
Victor Ponta, de 40 de ani, este preşedinte al Partidului Social Democrat din anul 2010. Este, de asemenea, co-preşedinte al alianţei de opoziţie – Uniunea Social Liberală, formată din Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidului Conservator.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.