China reflectată în presa de la Bucureşti – 07.06.2012

ROMÂNIA LIBERĂ – Marga a transmis ambasadorului Chinei interesul deosebit pentru cooperarea în sectorul energetic

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, i-a transmis, miercuri, ambasadorului Chinei la Bucureşti, Huo Yuzhen, interesul „deosebit” pentru dezvoltarea cooperării între cele două ţări în sectorul energetic, potrivit Mediafax. Şeful diplomaţiei a primit-o miercuri pe Huo Yuzhen, potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de MAE. „El a evidenţiat interesul României pentru continuarea dialogului politic bilateral şi extinderea cooperării în toate domeniile. Un accent deosebit a fost pus pe dezvoltarea cooperării economice dintre cele două ţări, în special în sectorul energetic”, se arată în comunicat. De asemenea, Marga „a dat asigurări ambasadorului chinez că se va bucura de întreg sprijinul MAE şi al noului guvern în îndeplinirea cu succes a mandatului său în România”. El a subliniat şi că efortul comun al autorităţilor române şi al celor chineze va duce la aprofundarea şi diversificarea dialogului bilateral dintre cele două state, pe măsura potenţialului acestei relaţii şi a provocărilor noului mileniu. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Huawei angajează 400 de persoane la Centrul Global de Servicii din Bucuresti

Cea mai mare companie de telecomunicaţii din China, producătorul de echipamente Huawei, a deschis la Bucureşti un Centru Global de Servicii. La GSC sunt în prezent 130 de persoane angajate, urmând ca până la sfârşitul anului numărul angajaţilor să ajungă la 400. Investiţia se ridică la suma de 6 milioane de euro, costurile totale urmând să ajungă la 200 de milioane de euro până în 2015, a declarat azi Vlad Doicaru, Director Huawei România – Divizia Enterprise, în cadrul unei întâlniri cu presa. 80% din personal este format din români, restul fiind chinezi. Huawei Technologies a fost înfiinţată în 1987 şi este al doilea furnizor mondial de soluţii IT&C, cu venituri de 32,4 miliarde de dolari în 2011. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Rusia şi China se opun unei intervenţii militare în Siria

Marile puteri au disensiuni în privinţa abordării faţă de situaţia din Siria, Rusia şi China exprimând din nou opoziţia faţă de o intervenţie militară străină şi faţă de schimbarea regimului Bashar Al-Assad. „Rusia şi China se opun cu fermitate oricărei încercări de soluţionare a crizei din Siria printr-o intervenţie militară străină sau schimbării forţate a regimului”, se arată într-un comunicat comun, citat de CNN, al preşedintelui rus Vladimir Putin şi al omologului său chinez Hu Jintao. Comunicatul a fost emis în timpul vizitei lui Vladimir Putin la Beijing, în contextul în care liderii Uniunii Europene şi Statelor Unite încearcă să intensifice presiunile internaţionale asupra regimului Bashar al-Assad, după 15 luni de violenţe soldate cu peste 13.000 de morţi, conform activiştilor pentru drepturile omului. … (…).
Textul integral AICI

AGERPRES – Preşedintele rus Vladimir Putin doreşte o intensificare a cooperării militare cu China

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri la Beijing, unde participă la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai /OCS/, că va întări cooperarea militară cu China, inclusiv prin organizarea mai multor exerciţii comune, după ce Statele Unite ale Americii au anunţat că intenţionează să-şi repoziţioneze majoritatea navelor sale de război în Asia-Pacific până în 2020, informează Reuters. Vladimir Putin s-a referit la recentele exerciţii navale comune chino-ruse din Marea Galbenă ca exemplu de cooperare militară, care, a subliniat el, va continua. „Vom continua de asemenea cooperarea între armatele noastre”, i-a spus Putin vicepreşedintelui chinez Xi Jinping, la Beijing, unde participă la summitul OCS şi se întâlneşte cu omologul său chinez, Hu Jintao. „Exerciţii navale comune au avut loc în Marea Galbenă şi au fost primele exerciţii de acest gen. Am fost de acord cu preşedintele Hu că vom continua această cooperare”, a mai spus Vladimir Putin. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Ruşii şi chinezii fac zid în faţa americanilor

Moscova şi Beijingul îşi unesc forţele pentru a stăvili expansiunea SUA în Asia şi Pacific. Replica Rusiei şi a Chinei la anunţul făcut acum câteva zile de Statele Unite privind consolidarea prezenţei militare americane în regiunea Asia-Pacific nu s-a lăsat mult aşteptată. Ieri, la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, din care fac parte Rusia, China, cele patru foste republici sovietice din Asia Centrală, alături de Iran şi India cu statut de observator, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat intensificarea cooperării militare cu Beijingul. O atenţie deosebită va fi acordată exerciţiilor navale, a adăugat liderul de la Kremlin. În aprilie, forţele navale ruse şi chineze au participat timp de şase zile la manevre militare comune în Marea Galbenă, la est de China, care au inclus şi operaţiuni antisubmarine. … (…).
Textul integral AICI

HOTNEWS – Vladimir Putin impulsionează cooperarea militara cu China

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că va impulsiona cooperarea militară cu China prin mai multe exerciţii comune, după ce Statele Unite au anunţat planurile de trecere a mai multor nave de război prin zona Asia-Pacific. Putin a menţionat că recentele exerciţii navale comune din Marea Galbena sunt un exemplu de cooperare militară, care va merge mai departe. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Antrenamente EXTREME ale poliţiştilor chinezi

La începutul acestui an preşedintele Chinei Hu Jintao a declarat ca poliţiştii chinezi trebuie să facă antrenamente militare. Astfel ca în prezent politiştii sunt supuşi unor antrenamente extrem de dure, care seamăna cu cele ale militarilor. Jurnaliştii de la Daily Mail spun că exerciţiile nu seamănă deloc cu antrenamentele blânde pe care le fac poliţiştii britanici. În timpul antrenamentelor, bărbaţii poartă uniforme de camuflaj şi au feţele vopsite cu verde şi negru. Poliţia chineză este formată din 660.000 de combatanţi, deşi unele rapoarte sugerează că cifra este mult mai mare. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Cunoscut dizident chinez, găsit spânzurat în spital

Disidentul chinez Li Wangyang, care fusese arestat după protestele din Piaţa Tiananmen, în 1989, a fost găsit mort în circumstanţe dubioase, afirmă rudele sale şi activişti pentru drepturile omului citaţi de BBC News online. Li Wangyang, care fusese eliberat din detenţie în urmă cu un an, a fost găsit spânzurat în spital, unde fusese internat din cauza unor probleme cardiace şi a diabetului. Poliţia a considerat cauza morţii ca fiind sinuciderea şi a ridicat corpul fără a avea permisiunea familiei, a declarat cumnatul dizidentului prin telefon pentru AFP, care a mai spus că Li nu a dat semne că ar vrea să se sinucidă. Cumnatul lui Li a refuzat să spună şi altceva, temându-se ca telefonul să nu îi fie ascultat. Reprezentanţii spitalului au declarat că nu este clară cauza morţii, iar oficiali ai Centrului de Informare pentru Drepturile Omului şi Democraţie în China, au spus că Li a fost găsit de sora şi cumnatul său, spânzurat de o fereastră a spitalului şi că nu se poate exclude că ar fi fost torturat de autorităţi, sinuciderea fiind înscenată. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.