Ambasadoarea R.P. Chineze la Bucureşti Huo Yuzhen în vizită la MAE

Ambasadoarea Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, a avut recent o întrevedere cu secretarul de stat Dan Petre, la sediul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti.
Partea română şi-a reafirmat interesul pentru aprofundarea şi diversificarea dialogului bilateral dintre cele două state, în toate domeniile, pe măsura potenţialului deosebit al acestei relaţii. A evidenţiat interesul României pentru continuarea dialogului politic bilateral şi consolidarea cooperării economice. Un accent deosebit a fost pus pe identificarea unor noi modalităţi de dezvoltare a cooperării bilaterale, după reuniunea la nivel înalt de la Varşovia, la care premierul chinez, Wen Jiabao, a prezentat statelor din Europa centrală şi de est un set de 12 propuneri de cooperare consolidată cu statele din această zonă.
Ambasadorul chinez a reconfirmat, la rândul său, interesul părţii chineze pentru aprofundarea relaţiei speciale cu România, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul dialogului cu UE. A subliniat atenţia specială pe care o acordă concretizării proiectelor aflate deja în discuţie, mai ales în domeniul economic, precum şi identificării unor noi proiecte de cooperare în alte domenii de interes reciproc: ştiinţă, cultură, educaţie, pentru promovarea unor relaţii tot mai apropiate şi diversificate între România şi Republica Populară Chineză.
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.