XINHUA – Cea mai mare alergătoare de maraton, gata să îşi apere titlul la Londra

Cea mai valoroasă atletă a Jocurilor Olimpice de la Londra, Constantina Diţă (foto) de 42 de ani, din România, este gata să îşi apere titlul după ce a devenit campioană olimpică, la vârsta de 38, la Jocurile Olimpice de vară Beijing 2008, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
„Desigur sunt zile când mă simt cu adevărat de 42 de ani, dar chiar săptămâna trecută am făcut un antrenament final pe o distanţă lungă, de 25 de kilometri”, a spus Diţă, care va participa, la Londra, la cea de a treia ediţie a Jocurilor Olimpice.
În urmă cu patru ani, la Beijing, Diţă a fost cronometrată cu două ore, 26 minute şi 44 secunde, timp cu care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice, în condiţiile în care cel mai bun timp al ei a fost atins în anul 2005, când a reuşit un 2:21:30. Însă, anul acesta, misiunea de apărare a titlului olimpic va fi dificilă în condiţiile în care Diţă se va confrunta cu câştigătoarea maratonului de la Londra din 2011 şi 2012, Mary Jepkosgei Keitany din Kenya, precum şi cu mai multe sportive care au performanţe de sub două ore de 20 minute. „Londra este un moment foarte special pentru mine,”, a spus Constantina Diţă, care a evoluat timp de zece ani consecutivi la maratonul de la Londra.
Diţă a terminat pe locul doi Maratonul Londrei în 2005 şi de trei ori s-a clasat pe locul trei. Cel mai bun rezultat al ei la Campionatele Mondiale a fost înregistrat tot în 2005, la Helsinki (Finlanda), atunci fiind cronometrată cu 2:23:19, câştigând medalia de bronz.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.