Băncile chineze au emis peste 300 de milioane de carduri de credit

Numărul cardurilor de credit eliberate în China, până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului, a ajuns la 302 milioane, fiind înregistrată o creştere de 4% faţă de sfârşitul primului trimestru, a informat luni banca centrală a Chinei, Banca Poporului.
Radio China Internaţional informează că operaţiunile cu carduri băncare chineze au cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare accelerată, numărul cardurilor eliberate crescând continuu.
Potrivit datelor statistice, ritmul de creştere al numărului cardurilor de debit a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, ritmul de creştere al cardurilor de credit eliberate s-a încetinit cu 6,9% comparativ cu perioada similară a anului precedent.
Până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2012, volumul total al limitelor de credit acordate a fost de 2.990 miliarde yuani, cifra reprezentând o creştere de 30% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Specialiştii apreciază că serviciile de carduri de credit din China vor intra într-o „perioadă de dezvoltare susţinută şi sănătoasă”, băncile ne mai urmărind doar numărul cardurilor eliberate. Menţinerea unui ritm de creştere raţional al eliberării cardurilor de credit este benefic stabilităţii generale a pieţei financiare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.