Negocieri strategice chino-ruse desfăşurate la Moscova

Consilierul de stat al Chinei, Dai Bingguo a avut, luni, la Moscova, negocieri pe tema strategiilor de securitate, cu secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, Nikolai Patrushev transmite Radio China Internaţional.
Dai Bingguo a declarat că, cele două părţi vor continua să sprijine ferm protejarea reciprocă a drepturilor suverane, a integrităţii teritoriale şi a securităţii naţionale, calea de dezvoltare în conformitate cu condiţiile naţionale proprii. De asemenea, vor continua să promoveze, în comun, dezvoltarea unei lumii multipolare, democratizarea relaţiilor internaţionale, precum şi securitatea strategică regională, cu scopul de a crea un mediu paşnic şi stabil pentru dezvoltarea celor două părţi, impulsionând cooperarea pragmatică între cele două ţări. China este gata să promoveze împreună cu partea rusă, evoluţia relaţiilor de parteneriat strategic, în beneficiul celor două popoare, pentru a aduce contribuţii majore în menţinerea păcii, stabilităţii şi prosperităţii mondiale.
Patrushev a afirmat, la rândul său, că opiniile părţii ruse referitoare la mai multe probleme importante coincid cu cele ale părţii chineze. Nu există nici un obstacol în dezvoltarea relaţiilor între celor două ţări. Rusia doreşte să depună eforturi, împreună cu partea chineză, pentru creşterea nivelului colaborării pragmatice, intensificarea schimburilor şi cooperării, în problemele internaţionale şi regionale.
Cei doi oficiali au schimbat şi opinii legate de criza din Siria, dosarul iranian, situaţia din Afganistan, precum şi despre strategiile Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, ţările BRICS şi situaţia din Asia-Pacific.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.