Întrevedere Titus Corlăţean – Huo Yuzhen

Titus Corlatean - Huo Huo Yuzhen_06.02.1013Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul R.P.Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, pentru a trece în revistă principalele obiective de pe agenda comună a anului 2013.
În cadrul convorbirilor s-a convenit continuarea dialogului politic inter-guvernamental pe toate palierele, mai ales în perspectiva realizării în cursul anului 2013 a unei vizite la nivel înalt, care să includă şi o importantă componentă economică. Ministrul român a confirmat disponibilitatea ţării noastre de a găzdui următoarea reuniune la nivel înalt din Europa a Forumului China – Europa Centrală şi de Est. A fost reiterată invitaţia adresată de către ministrul român omologului său chinez de a efectua o vizită la Bucureşti şi s-a decis continuarea şi diversificarea consultărilor periodice dintre cele două ministere de externe.
În ceea ce priveşte relaţiile economice bilaterale, a fost remarcat cu satisfacţie progresul înregistrat în negocierile privind realizarea unui grup energetic nou la Termocentrala Rovinari, precum şi faptul că există perspective favorabile pentru promovarea altor proiecte importante de interes comun, în domenii cum ar fi: energia, infrastructura, sectorul bancar şi agricultura.
Au fost evidenţiate şi o serie de proiecte culturale aflate deja pe agenda bilaterală sau altele noi, cum ar fi: deschiderea unor centre culturale în cele două capitale, înfiinţarea unui Institut Confucius la Bucureşti, realizarea unor expoziţii şi schimburi culturale cât mai frecvente, în ambele ţări. Nu în ultimul rând, a fost subliniată importanţa pe care cele două părţi o acordă dialogului direct între comunităţile locale, continuării proceselor de înfrăţire între localităţi şi apropierii constante între popoarele noastre.
Sursa: MAE.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.