COMENTARIU | Apăraţi dreptul tinerilor români la onoare

Sper ca viaţa copilului să continue firesc, autorităţile statului să îi asigure protecţia şi dreptul la exprimare liberă, pentru că altfel, chiar de departe de ţară, mă voi constitui parte civilă într-un proces intentat statului român care nu este capabil să asigure minimele drepturi cetăţeneşti Constituţionale, într-un stat liber al secolului XXI. Şi sunt convins că acestui gest se vor alătura nu doar familia copilului ci mulţi alţi români sătui de indiferenţa, complicitatea şi laşitatea autorităţilor române de la toate nivelurile.

Tăcerea complice a autorităţilor şi politicienilor, chiar pactizarea cu laşitatea şi agresorii trezeşte revoltă şi lehamite. Un copil dă o lecţie de normalitate unei ţări întregi, iar autorităţile române tac, în vreme ce un lider PNL – partid de guvernământ – din teritoriu oferă o lecţie umilitoare. Când un copil devine vedetă naţională pentru că se comportă firesc, manifestându-şi mândria de a fi român la el acasă, avem o problemă naţională mai gravă decât nesimţirea liderilor statului. Fără a exagera emoţiile oricum sensibile din zona cu populaţie majoritar maghiară, problema românilor din judeţele Mureş, Harghita, Covasna nu se află nici pe agenda Guvernului USL.
Se va scrie mult şi inflamat pe tema noilor jigniri aduse dreptului de a fi român în România, în special pe tema atitudinii vicepreşedintelui PNL din Covasna, Mădălin Guruianu, care predă lecţia trădării, umilinţei. Dar, nu despre complicitatea politico-economică a celor care conduc România caut să vorbesc aici. Asta a fost şi este demonstrată zi de zi de mai bine de 22 de ani. Neruşinarea, laşitatea şi lipsa de patriotism a tututor celor care au condus România după 1989 a fost dovedită încât răul făcut ţării se vede în toate domeniile. Aici discut despre o chestiune de principiu şi anume APĂRAREA drepturilor fireşte ale naţiunii române. Mai mult, apărarea dreptului COPIILOR românilor de a crede în propria ţară, istorie şi simboluri. Dacă acest lucru a ajuns să le fie refuzat, să le fie interzis prin ameninţarea cu moartea, domnilor, avem o problemă! Şi este una de nivel personal al tuturor celor care mai simt româneşte în România sau oriunde pe această planetă.
Sper ca liderii PNL să ofere un exemplu de bun simţ şi să îl trimită la reeducarea istorică şi patriotică necesară pe acel vicepreşedinte liberal care vorbeşte lipsit de luciditate naţională. Mai sper ca fetiţa care simte şi crede româneşte să nu sufere mai mult decât răul care i s-a făcut deja de sistemul de stat românesc, unul care permite astfel de incidente grosolane, şi nu de ieri de azi.
Mai sper ca viaţa copilului să continue firesc, autorităţile statului să îi asigure protecţia şi dreptul la exprimare liberă, pentru că altfel, chiar de departe de ţară, mă voi constitui parte civilă într-un proces intentat statului român care nu este capabil să asigure minimele drepturi cetăţeneşti Constituţionale, într-un stat liber al seolului XXI. Şi sunt convins că acestui gest se vor alătura nu doar familia copilului ci mulţi alţi români sătui de indiferenţa, complicitatea şi laşitatea autorităţilor române de la toate nivelurile. Pentru că fetiţa de la Covasna trebuie să ştie că nu a greşit cu nimic, că are dreptul şi motive să fie mândră şi să afirme că este parte a naţiunii române, dar mai ales să ştie că nu este singură.

Semnează petiţia on line AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.