Preşedintele Xi Jinping s-a întâlnit cu Patriahul Kirill al Rusiei

Xi Jinping - Patriarhul KirilPreşedintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit, vineri, în Marea Sală a Poporului din Beijing, cu Patriahul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, transmite Radio China Internaţional.
Cu acest prilej, Xi Jinping a arătat că prietenia tradiţională şi realităţile de cooperare impun o legătură tot mai strânsă între popoarele chinez şi rus. Xi a amintit că, nu de mult timp, a efectuat o vizită de stat în Rusia care s-a încununat cu succes. Împreună cu preşedintele Vladimir Putin a decis întărirea sprijinului politic, lărgirea cooperării pragmatice, promovarea schimburilor culturale şi intensificarea cooperării strategice pe multiple planuri, fapt care nu doar că favorizează cele două popoare, dar este şi în interesul păcii şi promovării dreptăţii internaţionale. Şeful statului chinez i-a prezentat politica religioasă din China.
La rândul său, Patriahul Kirill a arătat că Rusia şi China sunt ţări vecine prietene, prietenia dintre cele două ţări având o bază solidă. Cele două popoare împărtăşesc idealuri, concepţii şi valori similare, preţuiesc independenţa şi suveranitatea de stat, apreciază unitatea, hărnicia şi dreptatea. Cele două ţări trebuie să întărească înţelegerea reciprocă, trebuie să se sprijine şi să se coordoneze reciproc pentru a face faţă, în comun, multiplelor provocări.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.