Victor Ponta anunţă o posibilă vizită în China

Victor Ponta - discurs Ziua RP Chineze 2012Sursa: AGERPRES.RO
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că ar putea efectua o vizită în China, cu ocazia turneului pe care îl va efectua la sfârşitul săptămânii viitoare în ţările asiatice, dar a anunţat totodată şi că va efectua o vizită în Spania, în luna iulie.
„Merg pe 22 iulie şi în Spania, deci practic: Franţa, Germania, Spania, Polonia, Italia. Iar la sfârşitul săptămânii viitoare merg în ţările asiatice, cu care România poate avea relaţii bune. (…) Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan. Mergem în ţările care au potenţial şi au capitaluri în urma resurselor energetice pe care le pot investi în România sau le pot investi în altă parte. Toată lumea vrea să îi convingă să investească”, a precizat premierul, la Antena 3.
Întrebat dacă va ajunge şi în China, el a replicat: „Cred că da”.
„Ministrul energiei, dar au fost mai mulţi miniştri de altfel – au fost înainte. În momentul în care merg, vreau să merg cu proiectele avansate şi să putem să accesăm o capacitate de finanţare pe care doar China o are în acest moment”, a mai spus Ponta.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.