XINHUA – China îşi propune să împărtăşească oportunităţi de dezvoltare cu ţările ECE

Victor Ponta - Li Keqiang_02.07.2013 BPremierul chinez, Li Keqiang, a declarat că R.P. Chineză este decisă să împărtăşească oportunităţi de dezvoltare cu ţările din Europa Centrală şi de Est (ECE), transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Premierul chinez a făcut aceste remarci în timpul întâlnirilor avute cu omologul român, Victor Ponta, şi omologul macedonean, Nikola Gruevski, aflaţi în China pentru a participa la reuniunea liderilor locali din China şi ţările ECE.
În cadrul întâlnirii avute cu Ponta, Li a subliniat profunda prietenie, respectul reciproc, înţelegere şi sprijinul dintre între cele două popoare, făcând un apel pentru ca cele două părţi să extindă cooperarea în domenii cum ar fi comerţul, investiţiile, energia regenerabilă şi cultura.
Premierul chinez a informat, de asemenea, cu privire la ultimele evoluţii din economia Chinei, menţionând că cele trei naţiuni s-au confruntat cu obiective comune în dezvoltarea naţională.
China a menţinut o creştere economică stabilă prin extinderea nevoilor sale de pe piaţa internă, prin diferite mijloace, în timp continuă eforturile pentru derularea reformei, modernizarea structurii economice şi îmbunătăţirea competitivităţii companiilor chineze.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.