Comisarul european Dacian Cioloş vizitează Mongolia

Comisarul EU Dacian Ciolos 1Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș (foto), va efectua o vizită în Mongolia în perioada 18-21 iulie 2013 pentru a discuta posibilitatea unei cooperări mai strânse cu autoritățile naționale relevante din domeniul agriculturii durabile, securității alimentare și dezvoltării rurale.
„Ne dorim foarte mult să consolidăm relațiile bilaterale în domeniul agriculturii și să găsim modalități de a răspunde provocării pe care o reprezintă, de exemplu, asigurarea securității alimentare concomitent cu conservarea resurselor naturale și cu combaterea degradării solului. De asemenea, suntem gata să împărtășim experiența noastră în ceea ce privește dezvoltarea zonelor rurale, protejând în același timp comunitățile, peisajele rurale și stilul de viață tradițional”, a afirmat comisarul Cioloș.
În ceea ce privește agricultura, Mongolia se confruntă cu o serie de provocări legate de autonomia alimentară, degradarea mediului înconjurător și deșertificarea. Urbanizarea rapidă și dezvoltarea sectorului minier au condus, de asemenea, la schimbări importante în cultura nomadă a țării. Vizita se va concentra pe modul cel mai potrivit de a răspunde acestor provocări, pornind de la experiența pe care UE și statele sale membre au dobândit-o când s-au confruntat cu probleme similare. De exemplu, politica de dezvoltare rurală a UE a înregistrat succese în ceea ce privește sprijinirea agricultorilor și a economiei rurale prin intermediul măsurilor de agromediu, al utilizării durabile a terenurilor forestiere, încurajării turismului rural, precum și al conservării și punerii în valoare a patrimoniului rural.
În Ulan Bator, dl. Cioloș va avea întâlniri cu ministrul industriei și agriculturii, dl. Khaltmaa Battulga, cu ministrul mediului și dezvoltării ecologice, dna Sanjaasuren Oyun, cu ministrul afacerilor externe, dl. Luvsanvandan Bold și cu ministrul culturii, sportului și turismului, dna Tsedevdamba Oyungerel.
Vizita survine după semnarea acordului de parteneriat și cooperare între UE și Mongolia, în aprilie 2013, și are loc în cadrul pregătirilor pentru Comitetul mixt UE-Mongolia, planificat pentru luna septembrie 2013.
Sursa: Comisia Europeană

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, Europa - Asia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Comisarul european Dacian Cioloş vizitează Mongolia

  1. INA STANA REBIGAN spune:

    MERGEM NOI NSA LE IMMPARTIM EXPERIENTA RURALA SI A AGRICULTURII ? HA HA …PAI , NOI LA SATE NU AVEM NICI APA CURENTA IN CASE SI NICI CANALIZARI SI INCA MAI AVEM WC -URI INN CURTE ,,,,DAM LECTII CA SA NU SE DESERTICE AMANTURILE ? OARE CE SE FACE ACUM IN ROMANIA? SE DEFRISEAA IN MOD NECONTROLAT PADURILE SECULARE ,,TARANII TAIE TOT CE SE NUESTE COPAC CA NU AU CE PUNE PE FOC SI NICI UNUL NU PLANTEAZA ALTII PE DEASUPRA DACA UN VECIN A PLANTAT CATIVA POMI FRUCTIFERI SE GASESTE UN I D I O T CU URA SI VENE NOAPTEA S-I RUPE COPACII . NU MAI AVEM SISTEME DE IRIGATIE SI AVEM PAMANTURI NELUCRATE CARE SE VOR TRANSFORMA IN STEPA ..SI DESERT ,,,TARANUL ROMAN NU ARE BANI NICI PENTRU MEDICAMENTE DAR SA ISI MAI ARE PAMANTURILE …CE FEL DE LECTII DAM NOI ? MONGOLILOR ? NOI AVEM NEVOIE DE EXPERIENTA ALTOR TARI PRECUM FRANTA , GERMANIA , GRECIA ITALIA PENTRU A INVATA SA LUCRAM PAMANTUL DAR NU AVEM POTENTIAL FINANCIAR CA SA-L LUCRAM CUM TREBUIE ,,CA NU AVEM TRACTOARE SI ALTE MASINI AGRICOLE , ..DOMNUL CIOLOS S-A NDUS SA SE PLIMBE …SA SEA BANII INAPOI …SI CU EI SE POT CUMPARA CATEVA TRACTOARE CA SA SE GACA AGRICULTURA INTR-UN SAT MIC ..DECAT ATATEA PLIMBARI CARE NU FOLOSESC LA NIMIC UTIL MAI BINE SE INCEPE SA SE MECANIZEZE SI IMBUNATATEASCA VIATA RURALA SI SA SE PAZEASCA PADURILE DE TAIETORII ILEGALI SI SA SE ADUCA APA IN CASELE TARANILOR SI SISTEME DE CANALIZARE ,,PENTRU A PUTEA SI TARANII ROMANI SA-SI FACA UN DUS CA SA STIE SI EI DE CE AU TRAIT PE LUMEA ACEASTA NIMENI NU SE DERANJEAZA SA SCHIMBE CEVA DIN CONTRA ESTE O DECADERE A SATELOR NOASTRE ….CUM SA DAM LECTII ALTORA ? DA ,,PROBABIL DOMNUL DE MAI SUS A DAT LECTII CUM SA DISTRUGA SI MAI BINE SATELE …SA RESTITUIE BANII INAPOI ,,,TOTI SE PLIMBA PE BANII NOSTRII SI NU SE VEDE NICI UN ROD CI NUMAI PUTREGAIURI SI DESERTIZAREA TREPATATA A ROMANIEI SI DE COPACI SI DE POPULATIE RURALA …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.