XINHUA – FMI a revizuit în creştere prognoza economică a României pentru 2013

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din România la 2% pentru 2013, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrea Schaechter, negociatorul principal al FMI pentru România, preluată de agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
În previziunile anterioare, FMI a stabilit o creştere de 1,6% pentru ţara est-europeană.
Potrivit Andreei Schaechter, FMI a crescut proiecţia la 2% având în considerare redresarea economică a țării, exporturile şi iar producţia agricolă. Potrivit oficialului FMI, în ultimele două programe cu finanţatorii internaţionali, România a făcut progrese semnificative în restabilirea stabilităţii economice.
„Dezechilibrele fiscale şi externe s-au redus, iar pieţele financiare au luat act de acest lucru, CDS-urile au scăzut în mod semnificativ, la fel ca şi ratele dobânzilor. În acest context, România a beneficiat de această ajustare”, a spus Schaechter.
„Ne aşteptăm ca această recuperare să continue şi în 2014. Proiecţia de creştere a Produsului Intern Brut real este de 2,25% pentru anul viitor”, a adăugat Schaechter.
România a convenit cu FMI un nou acord stand-by pe termen de doi ani, în valoare de 4 miliarde euro, noul acord trebuind să fie aprobat de Consiliul Executiv al fondului, în această toamnă.
O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat la Bucureşti, în perioada 17 – 31 iulie, pentru a discuta viitorul program cu România.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.