China rămâne un motor important al creşterii economiei mondiale

Rata de creştere a economiei înregistrată, în primele şase luni ale acestui an, în China – 7,6%, este cea mai mare din economiile mondiale ale lumii, transmite Radio China Internaţional.
Astfel, China rămâne în continuare un motor important al creşterii economice globale, a declarat, recent, Wang Yiming, oficial din Comisia de Stat pentru Dezvoltare şi Reformă din China.
El a subliniat că promovarea procesului de transformare economică de către guvernul chinez va consolida, mai departe, creşterea durabilă a economiei şi va contribui la susţinerea unui echilibru economic global.
Wang Yiming a mai spus că economia chineză este, în prezent, într-o schimbare periodică ce este în conformitate cu regulile economice. O ţară, o entitate economică se va confrunta, în mod cert, cu o perioadă de încetinire a ritmului de creştere sau de reajustare a economiei. Urbanizarea reprezintă cel mai mare potenţial pentru stimularea consumului intern, ceea ce va da un nou impuls dezvoltării economiei chineze, a mai afirmat Wang Yiming.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.