Asociaţia Română de Prietenie cu Republica Populară Chineză critică vizita celor patru parlamentari români în Taiwan

Sursa: AGERPRES
Asociaţia Română de Prietenie cu Republica Populară Chineză (ARPC) a luat act cu profundă îngrijorare de încălcarea de către patru parlamentari români a înţelegerilor la nivel înalt Româno – Chineze, prin care România se obligă la respectarea principiului „o unică Chină” („one China policy”) ca şi de declaraţiile lipsite de responsabilitate făcute de deputatul Remus Cernea în legătură cu vizita în Taiwan.
Dorim să evidenţiem că astfel de atitudini necugetate care au ca substrat necunoaşterea, intolerabilă în cazul unor demnitari, a tratatelor internationale la care Romania este parte si a normelor diplomatice, periclitează bunele relaţii cu un stat a cărui prietenie este de mare valoare pentru ţara noastră şi aduc grave prejudicii intereselor naţionale.
Deoarece ARPC promovează prietenia între tările şi popoarele noastre, ne vedem obligaţi să exprimăm dezacordul vehement faţă de gesturi ce pot submina încrederea pe care este clădită această prietenie durabilă.
De aceea, aşteptăm să fie sancţionaţi corespunzător de către forurile competente şi de către partidele din care fac parte deputaţii în cauză. Avem speranţa că în viitor demnitarii români se vor abţine de la asemenea gesturi reprobabile şi facem apel la instituţiile statului şi la societatea civilă pentru a acţiona în vederea prevenirii producerii unor astfel de nedorite evenimente.

Preşedinte ARPC, Ambasador Florea DUMITRESCU
Secretar General, Ion DOBRICĂ
Pentru filialele ARPC, Prof.univ.dr. Aurel PAPARI

REFERINŢE >>>
Ambasada Chinei în România: Sperăm ca deputaţii care au vizitat Taiwanul sa evite repetarea întamplărilor ce ar dauna relaţiilor chino-române
Comunicat de presă – Remus Cernea (Partidul Verde)
Costică Canacheu (PDL): Vizita în Taiwan a fost de documentare. Înaintea noastră au fost delegaţii din toată lumea
Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziţia României privind respectarea principiului „o unică Chină”
PSD se delimitează de vizita neoficială a parlamentarilor români în Taiwan

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.